divendres, 12 de desembre de 2014

Marqueses, les més nobles de les festes!

Típiques de les festes Nadalenques, potser no són dels dolços més coneguts a Catalunya però són exquisits per la seva finor i gust. Es podrien definir com a unes magdalenes amb molta quantitat d'ametlla, recorden molt a la tarta de Santiago.

Per nosaltres, són tant bones, que les fem varies vegades durant l'hivern...



Per fer-les necessitem...
270 grs. de d'Ametlla en pols
3 Ous (separant rovells de clares)
18 grs. de Mel
130 grs. de Sucre
60 grs. de Farina
1/2 culleradeta d'Impulsor (tipus Royal)
Sucre Llustre (per decorar)

* En un bol posar els tres rovells de l'ou amb la mel i barrejar bé amb una cullera de fusta.

* Muntar les clares amb el sucre i afegir als rovells remenant suaument. Afegir la farina barrejada amb l'impulsor (i passades pel sedàs) i l'ametlla en pols, barrejant tot fins homogeneïtzar.

Omplir els motlles o blondes fins a omplir 2/3.

Coure a 190º centígrads durant uns 15-17 minuts o fins que siguin cuites (podem fer la proba de l'escuradents). Retirar i deixar refredar sobre reixeta.

Quan siguin fredes empolvorejar amb abundant sucre llustre i consumir.

Podem guardar uns dies dins una llauna en un lloc fresc i sec.

Amb aquestes quantitats han sortit 12 marqueses

La recepta mare d'aquestes marqueses ha estat el programa de "Dulces Especiales Navideños" de Canal Cocina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada