dimarts, 22 de juliol de 2014

Flam o Quallada de Mató

Sempre venen de gust postres refrescants i el flam n'és un d'ells. Redescobrint aquestes postres hem tastat, amb gran èxit, el flam o quallada de mató. De gust suau i textura densa, degut al formatge, són ideals per a paladars refinats. A nosaltres ens ha encantat!!!


Per fer-los necessitem...
250 grams de Nata líquida
300 grams de Llet
250 grams de Mató
150 grams de Sucre 
2 sobres de Quallada (Royal)
------------------
100 grams de Sucre per l'almívar

* Primer fem l'almívar o caramel posant el sucre en un pot i deixar, sempre controlant-lo, fins que agafin el to i colors desitjats (depenent si ens agrada més o menys torrat). Posar immediatament a la base dels motlles de flam o a la flamera triada, prèviament preparades. Mentre el caramel es refreda fem al flam.

Posar en un bol o pot la nata, el mató, la quallada i el sucre (he rebaixat la quantitat de sucre respecte a la recepta original que eren 200 grams, si fem caramel hem sembla correcte rebaixar inclòs podríem posar-ne només 100 grams, si no us agradi el gust del caramel cremat i no n'hi voleu posar, es poden recuperar aquests grams de més per tenir més dolçor... així aquest és l'ingredient ideal per a variar segons el vostre gust!). Triturem tot molt bé i afegim la llet, tornant a "turmixar" per homogeneïtzar la barreja. 

* Preescalfar el forn a 170º centígrads, Posem el flam en els motlles i aquests els col·loquem en una safata. Introduïm al forn, a mitja alçada, i omplir la safata amb aigua (ens podem ajudar d'una gerra) per fer al bany maría. Deixar uns 40-45 minuts o fins que veiem que estan quallats (en moure la flamera no es veu líquid) i lleugerament daurats. Retirar del forn amb molt de compte.

* Deixar temperar, i quan siguin tebis els posem a la nevera. Deixar quallar almenys 6-8 hores.

Amb aquestes quantitats surten 12 flamets individuals (de 80 grams cadascun) o un de gran amb motlle de plum-cake i 4 flamets individuals

Es poden fer variants substituint el mató per formatge fresc de cabra!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada