dimecres, 11 de juny de 2014

Croquetes de Pollastre i Pernil


Aquestes croquetes son la meva perdició.... en menjaria a tothora!!! Però han de ser casolanes, és una de les viandes que guanyen un mil per cent si les elaborem nosaltres. El secret està en fer-les amb bons ingredients i molt d'amor... i poden sortir més toves o més espesses, més gustoses o menys, però sempre seràn boníssimes!


Per fer-les necessitem...

1 pollastre rostit (amb el seu fetge *opcional)
100-150 grams de pernil salat o pernil d'ànec
1 ceba picada
25 grs. de mantega
60 grs, de farina
400-500 ml. de llet
sal, pebre i nou moscada

per arrebossarfarina, ou i farina de galeta 


* El dia abans es rosteix un pollastre i es reserva (també es pot fer "trampes" i comprar un pollastre ja rostit o a l'ast). Es retira de la cassola, on s'ha fet, el pollastre i es pica junt amb el pernil i el fetge, reservem en un bol.

* A l'oli, que hi tenim el suc del rostit, hi posem la ceba picada i enrossim. Afegim la mantega, esperem a que fongui i hi posem la farina, esperem a que aquesta es cogui un minut. Hi afegim la llet, que ha d'estar calenta, a poc i mentre remenem bé perquè no es facin grumolls. Salem i salpebrem i hi tirem un polsim de nou moscada (al gust).

* Quan tenim aquesta beixamel hi afegim el pollastre i pernils picats i remenem bé fins que veiem que la massa es comença a desenganxar de les parets de la cassola. Posem en una tupper quadrat o rectangular de tres dits d'alt i deixem temperar. Tot seguit posem a la nevera a la part baixa perque refredi i agafi consistència.

* Personalment m'agrada deixar la massa d'un dia per l'altre. Llavors traiem, desemmotllem sobre una safata i tallem primer a lo llarg i després a l'ample fent fileres i columnes, d'aquesta manera ja surten cubs més o menys tots iguals de mida... De cada cub en fem una croqueta passant primer per farina, després per ou i finalment per farina de galeta (o pa ratllat).

* Anem posant en una safata i congelem. Quan vulguem només cal treure-les el dia abans i posar a la nevera, quan son fredes podem fregir en abundant oli calent, posar sobre una reixeta, amb paper a sota, perque desprengui l'oli, després emplatar i disfrutar!

Es poden fregir directament del congelador però llavors s'ha d'anar en compte al fregir ja que sinó s’esberlen i queden poc presentables. El secret està en tenir l'oli molt calent i posar-ne poques a fregir cada cop per no baixar dràsticament la temperatura de l'oli.

Amb aquestes quantitats han sortit unes 60 croquetes, però dependrà molt de la mida en que es facin (Podem fer super croquetes o mini croquetes... la mida i la forma no importen!)

La recepta mare d'aquestes Croquetes ha estat la família, com les croquetes de l'àvia no hi ha res!

2 comentaris:

  1. Buscant cosetes pel google he trobat el teu blog, que desconeixia!! i quines croquetes, només veure-les ja he decidit que per aquí em quedo, han d'estar boníssimes! i estic totalment d'acord amb tu que fer-les a casa és la clau ;)
    Eva - cuinantentrellibres.blogspot.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Eva!!! Son molt bones i quan comences a fer-les a casa ja no en vols de comprades... tot és beixamel :(

      Elimina