diumenge, 13 d’abril de 2014

Llet Fregida, amb aroma de llimona i canyella

Son unes de les postres que m'evoquen a la meva infantesa. La meva mare en feia de tant en tant i encara avui en dia, si tanco els ulls, puc recordar perfectament el seu gust, aroma i textura!!! Ummmm per el meu paladar son una petita delícia... i això que no m'agrada la llet!!!!!


Per fer-les necessitem...
500 grs. de Llet Fresca (i de qualitat!)
75 grs. de Sucre
60 grs. de Midó
Pell de 1/2 Llimona
1/2 Branca de Canyella
-----------
1 Ou
Farina (per arrebossar les llets)
Pa ratllat (per arrebossar les llets)
Oli de Gira-sol (per fregir)
Sucre amb pols de canyella (per ensucrar) 

* Posar la llet (retirant-ne un got petit) en un pot amb el sucre, la pell de llimona i la branca de canyella per infusionar, bullir i retirar la pell de la llimona i la branca.
* Mentrestant, desfer el midó en la mica de llet retirada (i que tindrem freda) i afegir a la llet bullida. Tornar tot al foc i deixar 2 minuts tot remenant. Retirar i abocar en un recipient quadrat i enfilmat, deixar temperar i tapar amb film abans de posar a la nevera per a que refredi i qualli, millor fer d'un dia per l'altre (de 8 a 24 hores).

* Desemmotllar, tallar a quadradets no gaire grans i arrebossar, primer passar per farina, després per ou i finalment per pa ratllat. Fregir en abundant oli de gira-sol i a mesura que anem traient posar sobre paper de cuina o reixeta per a que perdin l'excés d'oli.
* Passar per una barreja de sucre aromatitzat amb canyella (quantitat al gust) i disfrutar!.

Son delicades de manipular però amb una mica de cura, la recepta no té misteris... Per l'hivern són unes postres perfectes perque es poden consumir tèbies.

Amb aquestes quantitats han sortit 16 llets fregides

Important que la llet sigui fresca i de primera qualitat ja que és l'ingredient bàsic i per tant donarà la clau per a que no siguin bones sinó delicioses!!!!!!!!!!!!

La recepta mare d'aquestes Llets Fregides ha estat del cicle formatiu de forneria de l'Institut Joan Ramón Benaprès.


1 comentari:

  1. Ostres, a mi la llet fregida també m'encanta...i arrebossada amb sucre i canyella és ja una menja divina!!! Petons!

    ResponElimina