dilluns, 3 de març de 2014

Magdalenes de Nata i Quefir de llet

Tenia a la nevera un pot de nata oberta i volia aprofitar-la... vaig decidir fer magdalenes... vaig trovar una recepta interessant... no tenia prou nata... i vaig afegir quefir. Resultat??? Les Magdalenes més delicioses que he fet mai!!!!!

Són superesponjoses, amb un aroma subtil i un gust desliciós. Repetirem recepta, sí o sí.

Pels que no coneixeu el quefir de llet, dir-vos que és que és una combinació de bacteris probiòtics i llevats originaris del Caucas que fan una fermentació doble o lactoalcohòlica de la llet, originan un producte làctic fermentat de consistència similar al iogurt, encara que menys suau i consistent, i més àcida. Les propietats d'aquesta llet resultant en el nostre organisme son triples: és desintoxicant, regenera la flora intestinal beneficiosa i estimula les nostres defenses naturals. La seva principal virtut és que restableix la flora i per tant, facilita la digestió i afavoreix l'assimilació de nutrients, elimina problemes d'estrenyiment, etc... Se l'acostuma a pendre com el iogurt però també s'en pot fer formatge o usar per pastisseria.

N'he fet de la massa bàsica sense farcit, per mi les millors perque conserven tot el gust i aroma, i la versió amb xocolata també deliciosa e ideal per un berenar complert!


Per fer-les necessitem...

4 ous
250 grs. de Sucre
50 grs. de Nata Líquida per Muntar (*** si no teniu quefir, posar 100 grams de nata)
50 grs. de Llet de Quefir 
250 grs. d'Oli de Gira-Sol
350 grams de Farina
16 grams (1 sobre) d'Impulsor tipus Royal
* Opcional: Essència de llimona (o ratlladura), ametlla, vainilla, etc...
* Opcional: Xips de Xocolata

* Batre amb unes barilles els ous amb el sucre fins que blanquegin i tripliquin el volum.

Afegir la ralladura de llimona o essència desitjada (jo vaig posar unes gotes d'essència d'ametlla i mitja culleradeta d'essència de llimona). Seguim batent durant 2 minuts més.

* Incorporar l'oli de gira-sol i la nata i batem un altre parell de minuts.

* Afegir amb una espàtula i suaument la barreja de farina i impulsor, prèviament passats pel sedàs. Quan tenim la barreja homogènea la deixem reposar a temperatura ambient entre 15 i 30 minuts.

* Mentre preparem les càpsules de magdalenes posant als motlles metàlics.

* Quan hagi passat el temps indicat posar, amb l'ajut d'una cullera de fer gelats, la massa a les càpsules, omplint-les 3/4 parts. Posem llavors dins la nevera perque reposi la massa uns altres 15-30 minuts.

* Podem aprofitar llavors per preescalfar el forn (a dalt i a baix) a 220º centígrads (fort).

* Passat aquest temps, espolvoregem amb sucre i posem dins del forn a mitja alçada baixant la temperatura a 180º centígrads i calor només de baix. Deixar uns 15 minuts o fins que estiguin cuites, fer la prova de l'escuradents.

* Traiem del forn, deixem 10 minuts que s'atemperin dins el motlle, traiem i deixem refredar sobre una reixeta.


Si les volem congelar, podem substituir un 10 % del sucre per sucre invertit (225 grams de sucre i 25 grams de sucre invertit en aquest cas), veure recepta aquí

Amb aquestes quantitats han sortit 20 magdalenes

Opcionalment, en podem fer algunes de xocolata! En aquest cas posem una mica de massa a les càpsules, posem un grapat de xips de xocolata o crema de cacau, i acabem d'omplis fins a 3/4 de més massa crua de magdalena. Deixar reposar i coure igual que les normals. Acabades de sortir del forn hi posem uns encenalls de xocolata al centre i deixem refredar.



La recepta mare d'aquestes magdalenes ha estat http://www.hornoyadorno.com/dulces/muffins/magdalenas-de-nata

2 comentaris:

  1. Hola! ja fa bastants mesos que et segueixo, és per aquest motiu que he decidit deixarte un regal al meu blog. Estará visible en uns minuts, no dubtis en passar-ho a veure.
    http://antojoentucocina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. No he provat mai el quefir, però la pròxima vegada que en trobi n'agafaré...està clar que en rebosteria dóna molt bons resultats! Petons!

    ResponElimina