dissabte, 21 de setembre de 2013

Orxata Fresca Casolana

Per mi és la beguda de l'estiu. Sempre comença la temporada estival quan em prenc la primera i també la finalitzo amb un bon got! No hi ha res com un passeig per Vilanova prenent una orxata... amb bona companyia!!!

Aquest any per fi m'he decidit a fer-ne de casolana, i he de dir que ha estat molt fàcil fer-ne i els resultats han sigut excepcionals ja que està, pel meu gust, al punt just de dolçor.

Ara que acaba aquest estiu però encara fa caloreta, aprofitarem per fer-ne...

Us animo a que la tasteu que val la pena!!!


Per fer-la necessitem...

1 litre d'aigua freda (250 ml. + 750 ml.)
250 grams de xufles
100 grams de sucre

* La nit abans posem les xufles en un bol i les cobrim amb aigua perque s'hidratin (han d'estar almenys 8 hores). Quan les tenim hidratades colem i passem les xufles per el raig d'aigua fins que aquesta surti neta.

* Posem les xufles amb 250 grams de l'aigua freda que tenim preparada i, amb una picadora, triturem fins a obtenir una pasta. Posem en un bol i deixem macerar a la nevera durant 6 hores aproximadament.

* Afegim la resta de l'aigua fins a completar el litre (750 ml.) i  el sucre, remenem bé la mescla. Colem tot per un xinés o un colador cobert amb una gassa. Posem en una gerra i tornem a desar a la nevera perque estigui ben fresca fins al moment de consumir.

* Quan vulguem pendre'n un got, només cal remenar bé!

S'ha de consumir ràpid perque és tot natural i no porta conservants... .

Amb aquestes quantitats ha sortit 1 litre d'orxata

La recepta mare d'aquesta orxata ha estat http://www.lacuinera.com/2013/05/horchata-casera.html



1 comentari:

  1. No n'he fet mai...i mira que, com ho expliques, no té massa complicació! Ho haurem de provar l'estiu que ve!

    ResponElimina