dijous, 12 de setembre de 2013

Mores, mores i més mores... que podem fer? Magdalenes de mores!

Setembre, temps de mores. I es que la natura ens obsequia aquest dies amb quantitat d'aquest fruit vermell silvestre! Només cal donar un passeig per els nostres pobles per obtenir-ne, i això és el que vàrem fer aquest passat cap de setmana amb els nostres cosins prop de Vila-Rodona, en poca estona en vam omplir un bol ben gran.

De tornada a casa vaig estar donant voltes a què fer amb elles. Les idees que més em van atreure van ser la melmelada i aquests magdalenes fetes amb la recepta del iogurt. Amb petites variacions, jo les vaig fer amb kèfir en comptes del iogurt, cal dir que són delicioses ja que tenen el punt ideal de dolçor i les mores li donen un sabor subtil... 

Així que si teniu mores i mores (després d'haver-ne menjat ja un bon grapat) i us pregunteu que en podeu fer... aquesta és una recepta ideal!


Per fer-les necessitem...
1 ou gran (o 2 petits) ecològic
2 iogurts naturals (o una tassa de kèfir)
80 ml d'oli de gira-sol
1 culleradeta d'essència de vainilla
100 grams de sucre
10 grams de sucre invertit (*opcional)
260 grams de farina
1 pessic de sal (1/4 de culleradeta aprox.)
1,5 culleradeta d'impulsor químic (Royal)
1/2 culleradeta de bicarbonat
200 a 250 grams de mores silvestres
1 pessic de canyella o ratlladura de mitja llimona (opcional)

* Primer de tot, netejar bé les mores passant per un bon raig d'aigua fresca i mirant que no tinguin restes de fulles o n'hi hagi que no estiguin bé. Després les assequem i reservem.

* Encenem ara el forn a 180º centígrads. En un bol, comencem a batre els ous i hi afegim després el iogurt, l'oli, la vainilla, el sucre i el sucre invertit (opcional, millora la textura si les volem congelar després). Barregem tot bé.

* Per un altre banda barregem la farina, la sal, l'impulsor i el bicarbonat. Passem tot per el sedàs i ho afegim a poc a poc a la mescla anterior barrejant amb una cullera o una espàtula.

* Posem llavors una mica de farina a les mores i removem perque s'impregnin bé (això farà que en coure la magdalena no baixin totes al fons). Les incorporem a la massa de magdalena i remenem suaument perque es barregi però sense aixafar-les.


* Omplim unes càpsules de magdalena (de paper que podem posar en una base metàl·lica o directament de silicona) fins a 3/4 parts de capacitat, per fer això podem ajudar-nos d'una cullera per gelats.


* Posem a coure a 180º centígrads durant uns 20 minuts o fins que passi la prova de l'escuradents sec. Retirar, si ho hem fet dins d'un motlle metàl·lic esperarem 10 minuts i llavors les posarem sobre una reixeta perque acabin de refredar.

Ara ja només queda disfrutar-les! I cap problema si les volem congelar... 

Amb aquestes quantitats han sortit 16 magdalenes

Aquesta és una massa base de magdalena que podem farcir de les fruites que tinguem en cada moment!

La recepta mare d'aquestes magdalenes ha estat http://www.comolosquesos.com/2012/09/receta-muffins-mora.html  allà hi teniu un pas a pas perfecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada