dijous, 11 de juliol de 2013

Palets de Formatge i Rosella



Ideals com a aperitiu per acompanyar un còctel o per uns entrants variats... Són molt bons, aparents i fàcils de fer!





Per fer-los necessitem...


1 làmina de pasta de Full refrigerada o congelada (personalment m'agrada la refrigerada del Lidl)
1 Ou (o una mica d'aigua)
Formatge ratllat
Rosella

* Posem la làmina de pasta de full sobre el marbre de la cuina (si era congelada prèviament es refrigera unes hores perque sigui a temperatura adequada).

* Batem l'ou i pintem la superfície del full (també es pot pintar amb una mica d'aigua).

* Espolvorejar la superfície amb rosella al gust i acabem de cobrir amb el formatge ratllat que més ens agradi (depenent de si volem un gust suau o més intens, usarem un formatge o un altre). Posem un paper de forn a sobre i passem lleugerament un corró perque s'adhereixi bé la rosella i el formatge.

* Tallem tires d'1 o 1,5 centímetres de llarg, donem un parell de voltes sobre sí mateixos perque quedi com una espiral i anem posant sobre la safata de forn coberta amb el paper usat sobre la safata de manera que quedin els extrema plans sobre la safata. Quan tenim tota la safata plena, introduïm al forn a 190-200º centígrads uns 10 minuts o fins que estiguin dauradetes.

* Quan retirem del forn deixem refredar i ja podem consumir. 

Per presentar es poden posar dins un pot o got alt de vidre.

Amb aquestes quantitats han sortit uns 20 palets

Es poden fer variacions posant diferents llavors i diferents formatges o altres ingredients com olives... les opcions o variants son infinites!

La recepta mare d'aquests palets de formatge ha estat del cicle formatiu de forneria de l'Institut Joan Ramón Benaprès.

1 comentari:

  1. Són fantàstics! I estic completament d'acord amb tu pel que fa la pasta de full del LIDL, la millor que he provat fins al moment!

    ResponElimina