divendres, 5 d’abril de 2013

"Abracci" o Pa de Tres Xocolates

Aquests panets son una delícia... Ideals per esmorzar o berenar, és com el típic pa amb xocolata de la nostra infantesa, però dut a l'excel·lència.

A nosaltres en encanten.. i quan els fem a casa, si et despistes, volen!!!!



Per fer-los necessitem...
Per la massa de Bàsica:
700 grs. de farina de Mitja Força (si no disposem d'aquest tipus de farina, es pot barrejar meitat de força amb meitat normal)
400 grs. d'aigua
15 grs. de sal
20 grs. de llevat fresc
25 grs. de mantega

Per la massa de Xocolata Negra:
400 grs de massa bàsica
20 grs de cacau en pols
80 grs de xispes de xocolata negra per forn


Per la massa de Xocolata amb Llet:
400 grs de massa bàsica
5 grs de cacau en pols
80 grs de xispes de xocolata amb llet per forn

Per la massa de Xocolata Blanca:
400 grs de massa bàsica
80 grs de xispes de xocolata blanca per forn
10 grs de pistatxo picat (o ametlla) *** Opcional



* Primer fem la massa bàsica que és la base del pa. Posem els ingredients a la panificadora i fem un parell d'amassats o fem a mà (volcà amb farina i posem al centre: aigua i mantega. Comencem la barreja i l'amassat afegit el llevat desfet en unes gotes d'aigua i finalment la sal). Quan tenim la massa adequada, bolegem i deixem reposar 30 minuts tapada. 

Separem la massa en tres porcions de 400 grams i afegim a cadascuna d'elles, començant per la blanca els ingredients que se li corresponen amassant bé perque s'integri tot correctament.



* Amb el corró fem un  rectangle amb cada massa de la mida d'un full Dina4 aproximadament




Apilem les masses pinzellant amb una mica d'aigua entre capa i capa perque s'uneixin bé. Pintem l'última capa i enrotllem amb la massa horitzontalment fins a obtenir un rotlle.




Tallem amb un ganivet de pa porcions d'uns 2 o 2,5 centímetres d'ample i anem posant les porcions sobre una safata de forn amb paper. Deixem que fermenti fins que dobli el volum.




* Enfornem, preescalfant prèviament, a 220º centígrads durant uns 10-15 minuts o fins que estiguin daurats. Retirem del forn i deixem refredar sobre una reixeta.


I ja podem consumir i disfrutar!!!! 

Amb aquestes quantitats han sortit 14-16 panets

També es poden congelar un cop freds per consumir un altre dia! Queden bons si quan volem un panet de tres xocolates el traiem del congelador i directament el posem en un platet i al microones un minut, es converteixen en uns panets calents i tous excel·lents. 
Com es pot suposar, a casa no en falten al congelador... no sabem mai quan ens vindrà una irrefrenable ànsia de menjar un Abracci!!!

La recepta mare d'aquests abraccis ha estat del cicle formatiu de forneria de l'Institut Joan Ramón Benaprès (gràcies Pau per compartir tant!).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada