dimecres, 6 de març de 2013

Bunyols de Vent ... i no tant vent!!!

Ara ja és época de bunyols!!!! Amb aquesta recepta surten uns bunyols de vent boníssims... i són molt fàcils de fer.

Nosaltres fem la meitat tal qual i l'altre meitat els farcim de crema de cacau. Llavors la pregunta és.... Son bunyols de vents si els omplim de crema de cacau?????? Jo crec que no, que es converteixen en bunyols pecaminosos de xocolata!!!!!!!!!!!

Aquesta recepta me la va passar la tieta, la qual la va heretar de la seva mare, així que es un regal familiar. Gràcies tieta! Nosaltres hem variat el líquid, l'original parlava només d'aigua i nosaltres hem fet meitat aigua i meitat llet.


Per fer-los necessitem...

125 ml. de llet
125 ml. d'aigua
1 pessic de sal
125 grs. de farina
25 grs. de mantega
3 ous
1 llimona

oli (per fregir), sucre i crema de cacau

* En un cassó es posa el quart de litre de líquid (aigua i llet), el pessic de sal, la meitat de la pela de la llimona i la mantega. Posem al foc i quan comenci a bullir baixem a foc suau, traiem la pela de la llimona, i hi afegim la farina de cop i els ous d'un en un (fins que no s'integri el primer no tirarem el següent). Seguim batent enèrgicament fins a tenir una barreja homogènia.

* Es retira del foc i deixem reposar. Quan s'atemperi posem la massa en una mànega pastissera amb un broc gran. Mentrestant posem en un pot força oli i el posem al foc suau pero que agafi temperatura alta (165ºCentígrads aproximadament), quan comenci a fer bombolles comencem a tirar boles de massa (no molt grans perque s'inflen!) anem controlant i quan estiguin daurats anem retirant i posem sobre un plat amb paper absorbent per extreure l'excés d'oli. Ensucrem encara amb calent i reservem.

*** Quan es refredin una mica podem farcir-los (amb l'ajuda d'una mànega pastissera i un broc petit) del que vulguem, en aquest cas ho hem fet de crema de cacau, peró són molt típics els de crema.


Amb aquestes quantitats han sortit uns 60 bunyols

Si la massa està ben feta els bunyols es donen la volta ells sols dins l'oli quan s'enrosseixen!

La recepta mare d'aquests Bunyols de Vent ha estat de tradició familiar, de la Tieta Enriqueta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada