diumenge, 10 de febrer de 2013

Bescuit Bicolor de Llet Condensada


Aquest pastís o bescuit el vàrem fer per aprofitar llet condensada que teníem a la nevera desde Nadal, amb tanta mala sort, que no quedava suficient quantitat i en vàrem haver de comprar un altre pot... Ara tornem a tenir mig pot de llet condensada a la nevera, alguna idea del que haurem de fer per aprofitar-la? Doncs repetirem amb el pastís perque està deliciós... Molt suau i amb un lleuger gust a llet condensada que ens porta a records d'infantesa! No es pot demanar més d'un bescuit.


Per fer-lo necessitem...
120 grs. de mantega a temperatura ambient
45 grs. de sucre
120 grs. de farina amb llevat
1 pessic de sal
2 ous
1 cullerada d'essència de vainilla
250 grs. de llet condensada
2 cullerades de cacau en pols

* Batre la mantega amb el sucre fins a obtenir una crema. Afegir la llet condensada i l'essència i seguir batent fins que s'integri tot (uns minuts). Afegir els ous d'un en un (no abocar el següent ou fins que el primer estigui integrat amb la barreja).

Tamisar la farina amb la sal. Afegir-ho a la massa i remenar amb una espàtula o cullera de fusta. Separem la meita de la massa i en una de les meitats afegir el cacau i remenar.

Posar la massa al motlle, intercalant la blanca amb la de cacau, encamisat (mantega i farina o esprai antiadherent) i posar al forn, prèviament escalfat a 180º centígrads. Deixar coure entre 30 i 40 minuts (anem controlant i fer la prova de l'escuradents per saber si l'interior està ben cuit) .

Retirar del forn i posar sobre una reixeta, deixar refredar 10 minuts i desemmotllar, deixant sobre la reixeta fins que es refredi completament.

Ja està a punt per consumir, podem empolvorejar de sucre llustre o fer una crema de xocolata per banyar.

Amb aquestes quantitats ha sortit un bescuit gran




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada