dissabte, 26 de gener de 2013

Els Melindros... per la xocolata desfeta!


Amb aquets temps de fred i plujós, l'únic que ve de gust es quedar-se a casa i fer-nos aquests regals dolços calents! Un comença millor el dia amb un esmorzar així, i millor encara si tenim bona companyia!!! Encara que també és ideal per berenar amb les amigues...


Per fer-los necessitem...
70 grs. de clares  + 12 grs. de sucre
60 grs. de rovells + 50 grs. de sucre
(**** els grams de clara d'ou i rovell corresponen, aproximadament, a 3 ous.)  
 
35 grs. de farina fluixa
35 grs. de farina de blat de moro (tipus Maizena)
sucre llustre 

* Comencem muntant la merenga, posant en un batedor les clares quan les tenim bastant muntades afegim els 12 grs. de sucre. Acabem de muntar fins que queden "pics", uns 8-10 minuts.
* Mentre munta la merenga barregem bé els rovells amb els 135 grams de sucre, en un bol gran, fins que espumin i blanquegin.
Passem les farines pel sedàs i reservem.
Al bol dels rovells afegim, intercalant, part de la merenga i part de les farines mentre remenem suaument i a mà. Només fins que s’incorporin.
* Posem la massa en una mànega pastissera amb una boquilla grossa rodona (en el seu defecte, fem un forat rodó a la mànega).
En una placa de forn coberta amb paper fem la forma dels melindros. Espolvorem amb sucre llustre i coem immediatament perque no es perdi l'aire, a 180º C durant 10-12 minuts.
Deixem refredar i consumim quan abans millor.

Imprescindibles per acompanyar la xocolata desfeta que ja varem posar al blog..

Amb aquestes quantitats han sortit 28-30 melindros

Aquesta recepta també es ideal per fer una placa sencera i usar per fer pastissos individuals com el massini!

La recepta mare d'aquests melindros ha estat del cicle formatiu de pastisseria de l'Institut Joan Ramón Benaprès (gràcies Tomás per compartir tant!).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada