dijous, 6 de desembre de 2012

Torró de Trufa... al Baileys?

Comencem amb aquest torró una sèrie de postres típics de les Festes que s'acosten.... i es que té una cobertura brillant i dura que contrasta amb una trufa tova i suau!

És molt fàcil de fer i efectiu. Admet múltiples variacions, nosaltres l'hem fet de licor que li dóna un punt de  festa... nosaltres hem triat el Baileys però es pot usar qualsevol que agradi, la propera vegada potser serà Cointreau?

Per suposat, si no us agrada l'alcohol o hi han nens, es prescindeix del licor i llestos!

També es pot afegir algun ingredient extra per enriquir o tunejar... fruits secs, fruita confitada, etc... o alguna cosa que agradi al nens... "la casitos"? Imaginació al poder!



Per fer-lo necessitem...

70 grs. de xocolata negra, o xocolata amb llet, per fondre (per la cobertura)

170 grs. de xocolata negra, o xocolata amb llet, per fondre (per la trufa)
70 ml. de nata líquida
50 grs. de sucre
35 grs. de mantega
1 cullerada de Baileys (o altre licor...)

* Preparem el motlle que pot ser una capsa de fusta folrada amb paper sulfuritzat o la meitat d'un tetrabrik de llet (tallem el tetrabrik i guardem la meitat que no té el forat, rentem amb aigua i sabó i sequem bé).

Començarem fent la cobertura... fonem els 70 grams de xocolata al bany maría o al microones (de pocs segons en pocs segons fins que es fongui) i aboquem al motlle repartint-lo bé que quedi tota la base ben coberta. Deixem refredar a temperatura ambient o al frigorífic.

* En un pot al foc hi posem la nata, el sucre i la mantega, remenem fins que es desfaci la mantega i es dissolgui el sucre. Quan comenci el bull ho retirem del foc i hi afegim els 170 grams de xocolata esmicolada. Ho barregem tot bé fins que es desfaci completament la xocolata i ja tenim feta la trufa.
* Hi afegim ara el licor i si volem és el moment també d'afegir-hi els ingredients extres com poden ser fruits secs. Aboquem tot al motlle amb cura que es reparteixi bé per tot arreu i deixem que s'atemperi una mica sobre el marbre (si es deforma el motlle una mica podem posar algun terabrik i aproximar a la paret perque quedi pla dels costats). Acabem de refredar posant al refrigerador unes hores.

* Traiem del motlle quan està ben solidificat i girem, deixant la cobertura per dalt. Empaquetem i llest per consumir.

Es un present perfecte per aquestes festes! Si s'embolica amb un bon paper (mireu sempre que sigui d'ús alimentari si toca el producte o poseu una capa de paper film) i es posa un llaç queda ideal! .

Amb aquestes quantitats ha sortit 1 barra gran de més de 400 grams. 

Com ja hem dit queda ideal afegir uns fruits secs, però també podem ser més atrevits i combinar amb salat! Que tal un torró de trufa amb patates fregides? o Sal Maldon?

La recepta mare d'aquest torró ha estat http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2010/12/30/torro-de-trufa-al-baileys/

1 comentari: