diumenge, 9 de desembre de 2012

Polvorons d'Anís

Son deliciosos... suaus i delicats! Unes petites grans postres de Nadal...

 
Per fer-los necessitem...

350 grs. de farina de rebosteria
40 grs. d'ametlla crua mòlta
80 grs. de sucre llustre
110 grs. de llard de porc
Un raig d'anís
1/4 cullerada de canyella

Sucre llustre (per decorar)

* El dia abans -o al matí si volem fer la mescla a la tarda- posem la farina (passada pel sedàs) i l'ametlla mòlta en una safata de forn i coure a 130ºC, amb calor a dalt i a baix) durant 30 minuts removent de tant en tant amb una espàtula. Ha d'agafar un lleuger to torrat, però és important no deixar més d'aquest temps o podria amargar la barreja! Deixem refredar i reservem.

* Pesem 320 grams d'aquesta barreja de farina i ametlla. Formem un volcà i afegim dins la resta d'ingredients. Amassem fins a obtenir una bola homogènia que aplanarem una mica, enfilmarem i deixarem refrigerar entre 30 i 60 minuts.

* Traiem de la nevera i amb la mà aixafarem una mica (amb compte perque la massa s'obre, però es pot anar arreglant amb paciència). Deixem amb un gruix d'1 centímetre aproximadament i amb un tallador anem fent els polvorons i anem deixant sobre una safata de forn. Amb la resta de la massa tornem a ajuntar i acabem de tallar.

* Deixem reposar a la safata 1 hora. 

* Preescalfem el forn a 200ºC funció només superior, i coem de 12 a 15 minuts posant la safata a mitja alçada (el temps dependrà de la mida que fem els polvorons, traiem quan tinguin una mica de color torrat). Retirem del forn i deixem refredar sobre una reixeta.

* Empolvorem de sucre llustre, guardem en una llauna tal qual o embolicats i llestos per consumir!

Si no volem que quedin tant dolços deixeu-los tal qual surten del forn (sense sucre llustre). Aquesta ha estat la nostra opció!

Amb aquestes quantitats han sortit uns 30 polvorons mitjans

També es poden fer d'altres gustos... Substituint el raig d'anís podem fer-los de llimona o de xocolata!

La recepta mare d'aquests polvorons ha estat http://cocinerando.blogspot.com.es/2010/12/polvorones.html

1 comentari:

  1. Els he de probar!!! Merci per penjar la recepta!! Els paperets els has fet tu també???

    ResponElimina