divendres, 21 de desembre de 2012

Nevats de Taronja o "Hojaldrines"

M'encanten els nevats!!! I es que un cop l'any no fa mal... Són tant delicades i gustoses que agraden molt. Son petites delícies de Nadal!

Per fer-les necessitem...

420 grs. de farina
280 grs. de llard de porc
35 grs. de vi dolç (moscatell)
35 grs. de suc de taronja i la pell
1/2 culleradeta d'essència d'aranger
70 grs. de sucre llustre 
-------------
sucre lustre suficient per empolsinar
* Posar en un bol el llard (a temperatura ambient perque estigui tou) amb la farina passada pel sedàs, el vi, el suc i la pell de taronja, l'essència d'aranger i el sucre llustre. Batre o barrejar fins que la massa sigui homogènia i llisa. Fer una bola amb la massa, enfilmar i deixar reposar a la nevera 1 hora mínim.

* Estirar amb el corró sobre la taula enfarinada lleugerament fins a tenir un gruix de 3-4 mm. Doblegar la massa sobre sí mateixa (plec simple com si fos un tríptic) i tornar a estirar amb el corró. Repetim aquets pas  varies vegades com si fos una massa de full.

* Al final estirar fins donar un gruix de 1,5 a 2 centímetres i tallar amb un tallador o ganivet afilat i enfarinat, fent quadradets o rodones. Anem posant sobre una bandeja de forn lleugerament enfarinada deixant espai entre elles perque creixen una mica!

* Escalfar el forn a 200ºC (mentre podem deixar les pastes a la nevera perque refredin una mica). Quan introduïm la safata al forn baixem la temperatura a 170ºC deixant entre 35 i 45 minuts fins que estigui ben daurades i cruixents. Retirem del forn i deixem refredar sobre una reixeta

* Quan siguin freds empolsarem generosament amb sucre llustre.

Aquests nevats es conserven bé a temperatura ambient. Millor les emboliquem separadament i guardem millor dins una llauna. 

Amb aquestes quantitats han sortit uns 50 Nevats

Son ideals per regalar i oferir per Nadal!

La recepta mare d'aquestes "Hojaldrines" ha estat http://www.pepekitchen.com/articulo/hojaldrinas-de-naranja-receta-de-navidad/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada