dijous, 13 de desembre de 2012

Galetes de Nadal... de Mantega i Nous!

Son l'estrella del nostres dolços Nadalencs, les que més agraden i triomfen. Personalment, si hagués de triar un sol dels postres d'aquestes festes, no ho dubtaria... vull una Galeta de Mantega i Nous!!! 

Aquesta recepta la tenim només de fa un parell d'anys i ja és un clàssic. Ens la va passar la nostra tieta, que alhora li havia passat la nostra cosina que resideix a Londres. Son unes galetes que ella va veure en un programa de cuina anglès i desde llavors son  les nostres preferides. Gràcies família per compartir amb nosaltres...


Per fer-les necessitem...

50 grs. de nous
110 grs. de mantega amb sal, a temperatura ambient
50 grs. de sucre caster (sucre en gra polvoritzat)
175 grs. de farina
50 grs. de farina d'arròs
opcional: sucre llustre per empolsinar

* Triturar les nous i reservar-les. Passar pel sedàs les farines (normal i d'arròs) i reservar.

* Per fer la massa, posar la mantega i el sucre en un bol gran per barrejar bé i fins que quedi una crema esponjosa i pàl·lida. S'afegeixen les farines tamisades, a poc a poc, i a cullerades i anem integrant amb una cullera al principi i les mans al final. Afegim per últim les nous triturades i acabem d'amassar tot.

* Deixar reposar la massa, embolicada amb paper film o dins una bossa per aliments, durant 30 minuts a la nevera. Després estendre sobre el marbre amb un corró, i amb la superfície lleugerament enfarinada, formant una rodona d'uns 20 centímetres de diàmetre (han de quedar gruixudetes). Amb un tallador de galetes fem la forma i anem posant en una llauna de forn lleugerament engreixada.

* Coem al forn, prèviament escalfat, a 150º centígrads durant 30-35 minuts (serà més o menys temps depenent de la mida de la galeta) o fins que es dori lleugerament. Enretirem i deixem refredar 5 minuts abans de transferir-les a una reixeta perque acabin de refredar.

* Quan son fredes les empolvorem de sucre llustre i les guardem dins una capsa metál·lica o recipient hermètic. Llestes per disfrutar!

Amb aquestes quantitats han sortit unes 30 galetes (de diferents mides i formes)


La recepta mare d'aquestes galetes ha estat http://www.deliaonline.com/recipes/type-of-dish/childrens-food/walnut-shortbreads.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada