divendres, 9 de novembre de 2012

Volcanets de Xocolata

o Coulants de Xocolata, son els típics pastissets individuals flonjos de fora i amb el xocolata desfeta en el seu interior. Ideals pel temps inestable que comença... S'han de servir calents i la seva dificultat està en el punt de forn ja que si els deixem coure massa queden com una magdalena tot cuits, i si els deixem massa poc no tindrà consistència i no es desemmotllarà bé! Cal que fem una prova amb el forn per descobrir el nostre punt just de cocció...


Per fer-los necessitem...

225 grs. de xocolata negra especial de fondre
150 grs. de mantega
150 grs. de sucre
100 grs. de farina
6 ous

* Posem en un bol la xocolata amb la mantega i fonem al bany María o al microones (si ho fem al microones a temperatura baixa i de poc temps amb poc temps, remenant sempre entre temps i temps per controlar que no es cremi).

* Quan tenim la xocolata fosa, afegim el sucre, la farina i els ous. Batem tot amb les barnilles elèctriques fins que quedi una massa flonja.

* Preparem els motlles, d'alumini tipus flam, amb una mica de mantega ben untada i cacau en pols, retirant el cacau que sobri.
* Omplim els motlles unes 3/4 parts i deixem reposar a la nevera almenys 12 hores. També es poden congelar sense problema i fornejat directament del congelador. De fet, sempre en tenim de congelats i d'aquesta manera sempre podem disposar d'unes postres fantàstiques, i a l'hivern com es mengen una mica calents, són ideals. *** Aquests eren congelats.



* Per fornejar coulants congelats: Posem el forn al màxim i quan sigui calent introduïm tants volcanets com necessitem. Al nostre forn l'ideal es precalentar (amb escalfor a dalt i a baix) a 250º i col·locar la reixeta al centre, quan posem els coulants baixem l'escalfor a 230º i deixem només escalfor a baix, triguen 13-14 minuts a fer-se perfectament.  *** Si no els tenim congelats serà menys temps de cocció i recordeu fer una proba al vostre forn perque no tots responen igual!

* Retirem del forn i, amb molt de compte que crema!, girem sobre un plat (es desemmotllen fàcilment ajundant-nos d'un ganivet que passarem prèviament per la bora). 

Servim immediatament acompanyat d'una mica de nata o del gelat que més ens agradi, el contrast calent i fred és ideal.


Amb aquestes quantitats surten 16-17 volcanets (de 60 grs. de massa cadascun)

Per fer un postra realment diferent, podem substituir el xocolata negre, per xocolata blanca!

La recepta mare d'aquest coulant ha estat http://www.lesmevesreceptes.com/recepta/402

2 comentaris:

  1. Ñam ñam que bons! No n'he fet mai encara, és una de les moltes receptes que tinc pendents de fer...
    Fins dilluns!:)

    ResponElimina