dissabte, 17 de novembre de 2012

Trena... potser de fruita confitada?

Un altre trena de brioix... i es que fent proves ens ha entrat la passió per aquest tipus de dolç! Mooolt fàcil de fer i amb uns resultats esplèndids, ens agraden totes les receptes que hem provat, així que aquí va la següent trena que hem menjat.


La recepta original porta fruita confitada.... no en teníem a casa, així que hem fet la trena de fruita confitada sense fruita!


Per fer-la necessitem...


20 grs. de llevat premsat
125 ml. de llet
300 grs. de farina
50 grs. de sucre
1/2 cullerada de sucre avainillat
1 pessic de sal
1 ou
60 grs. de mantega a temperatura ambient
la ratlladura de mitja llimona
1 culleradeta d'essència d'aranger

opcional: 50 grs. de fruita confitada a tallets petits.

per decorar: llet condensada i ametlla laminada (també s'hi pot posar sucre granissat en comptes de l'ametlla)

* Desfem el llevat en la llet tèbia i posem a la panificadora amb la meitat de la farina i tres cullerades del sucre. Engeguem la màquina amb el programa 6 de "masa" i mentre fa el primer amassat i llevat preparem la resta d'ingredients.

* En un bol posem l'ou amb la resta del sucre, el sucre avainillat i remenem bé fins a tenir un punt d'escuma. Afegim la mantega i el pessic de sal, i seguim remenant enèrgicament per integrar-la. Per últim afegim la pell de la llimona i l'essència d'aranger.

* Quan la panificadora comença el segon amassat hi aboquem la barreja que tenim al bol i la resta de la farina tamisada. Deixem que el programa segueixi el seu curs fins que a acabi el segon llevat (anem observant com progressa la massa, si es veu molt densa afegiu un raig de llet, si està molt líquida posem una mica més de farina. Ha de quedar una massa lleugera que se separi de les parets de la cubeta!). Tot el programa té una duració d'una hora i cinquanta minuts.

* Preparem un marbre espolsat amb farina. Aboquem la massa i treballem una mica. Separem en tres boles i fem tires llargues d'uns 2,5 centímetres d'alt i formem la trena. La posem sobre una safata i la deixem reposar mentre escalfa el forn (uns 15-30 minuts aproximadament).

* Encenem el forn a 200º centígrads. Quan el forn és calent pintem la trena amb la llet condensada i decorem amb l'ametlla o el sucre granissat.

* Posem la trena al forn a mitja alçada i deixem uns 20 minuts o fins que estigui daurada i cuita

* Traiem i deixem refredar sobre una reixeta.

Amb aquestes quantitats surt una trena enorrrrme, nosaltres n'hem fet dues, i han pesat uns 400 grs. cadascuna.  

Si no la mengem ràpid, el millor és fer-ne talls i congelar-los de seguida. Quan en vulguem un tall es treu del congelador i es posa uns segons al microones, queda com acabada de fer...

No queda molt dolça, així que podem ser generosos amb el sucre o la llet condensada de la decoració!

La recepta mare d'aquesta trena ha estat el llibre REPOSTRÍA de Bernd Schiansky (editorial Everest).





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada