dilluns, 26 de novembre de 2012

Croquetes de Formatge Camemberg

Son unes croquetes o boletes de formatge ideals per un aperitiu. Queden molt suaus de gust així que agraden  també als que no són molt amants del formatge... imagineu com ens les mengem els que sí som fanàtics formatgers!!!


Per fer-les necessitem...

1 Formatge Camemberg sense crosta
1/2 ceba picada
50 grs. de mantega
60 grs. de farina
400 ml. de llet
2 rovells d'ou
sal, pebre i un pessic de nou moscada

per arrebossar: farina, ou i farina de galeta

* Posem la mantega en una paella i fonem. Afegim la ceba ben picada i sofregir una mica, quan es comenci a fregir afegim la farina i cuinem perque perdi el gust de farina crua (uns 4 minuts) tot remenant.

Afegim la llet calenta mentre removem molt bé perque no es formin grumolls (anem posant més o menys llet segons ho vulguem més espès o més cremós..). Afegim el formatge a daus i remenem fins que es fongui. Afegim els rovells i deixem coure un parell de minuts. Per acabar, rectifiquem amb la sal, el pebre i la nou moscada.

Retirem del foc i deixem refredar, primer a temperatura ambient i després al refrigerador.

Amb la massa freda i amb l'ajuda d'una cullera formem boletes i anem arrebossant: primer amb farina, després passem per l'ou i finalment per la farina de galeta. Repetim l'arrebossat tornant a passar per farina, per ou i per galets, d'aquesta manera quedaran més cruixents.

* Fregim amb oli abundant ben calent i servim. 

Es poden congelar perfectament i quan vulguem traiem una estona abans de fregir perque el contrast de fred i calent no sigui tant fort.

Amb aquestes quantitats han sortit 24-26 boles

La recepta original aconsella acompanyar-les de melmelada de maduixa. Si us agraden els contrastos de salat i dolç no dubteu a provar-ho....

La recepta mare d'aquestes boletes o croquetes de formatge ha estat http://kanelaylimon.blogspot.com.es/search?q=croquetas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada