diumenge, 21 d’octubre de 2012

Xocolata Desfeta a la Tassa...

Ara amb aquests dies plujosos comença a venir de gust un esmorzar calent...

Aquesta es una manera de fer la xocolata desfeta a la tassa. Pel nostre gust resulta ideal (ni molt forta ni molt fluixa, ni molt densa ni molt líquida,...). Com sempre fàcil i ummmmm boníssima...

A casa no pot faltar a l' hivern per algun esmorzar de dissabte... O per berenar amb les amigues... Així que imprescindible compartir en bona companyia!!!



Per fer-la necessitem...

75 grs. de xocolata negra per fondre
30 grs. de sucre
9 grs. de farina de blat de moro (Maizena)
300 ml. de llet sencera
Opcional: un pessic de canyella (o de l'espècie que més us agradi...)

* Separem una miqueta de llet (dos dits en un got) de la llet i desfem la farina de blat de moro. Reservem.
* En un pot posem la resta de la llet i el sucre. Posem al foc i mentre s'escalfa trossegem la xocolata.
* Quan la llet arrenca el bull, baixem el foc per tal que sigui suau, i afegim la xocolata y barregem fins que es fongui. Afegim immediatament la llet amb la farina de blat de moro dissolta i continuem remenant fins que s'espessi una mica (o al nostre gust), sabent que quan refredi encara espessarà més.
* Retirem del foc i posem la canyella (o l'espècie que vulguem: vainilla, cardamom, anís,... ) per aromatitzar.
Servim a la tassa de seguida perque sigui ben calenta....

Si en fem més quantitat i en sobra es pot reescalfar una mica al microones...

Amb aquestes quantitats surt xocolata per a dos... 

Aconsello fer la recepta de melindros per acompanyar! Son una parella ideal... La recepta de melindros en una propera entrada al bloc.

La recepta mare d'aquesta xocolata desfeta ha estat http://www.larecetadelafelicidad.com/2012/02/chocolate-caliente-taza.html

1 comentari:

  1. ostres, mai n'he fet així, ja ho probaré ja... segur que està més bona que les que venen fetes!:P
    Fins demà!!

    ResponElimina