dijous, 4 d’octubre de 2012

Crestes de Tonyina


A casa ens encanten les crestes... i principalment les de tonyina. Personalment em transporten a la infantesa! Abans les fèiem fregides i d'aquesta manera queden cruixents però no es poden consumir freqüentment, ara hem descobert que es poden coure al forn i també queden mooolt bones i son infinitament més sanes... Així que Ara a casa les crestes es couen al forn!


Per fer-les necessitem...

1 paquet d'oblees
2-3 llaunes petites de tonyina en oli d'oliva
1 llauna petita de pebrot escalivat
2 ous durs
1 pot de tomàquet fregit casolà
sal, pebre i sucre

* En un plat esmicolem la tonyina, afegim el pebrot tallat ben petit i els ous durs. Afegim el tomàquet a cullerades remenant fins que ens quedi al nostre gust i rectifiquem de sal i pebre (també podem afegir un polsim de sucre per contrarestar l'acidesa del tomàquet).

Omplim les oblees posant massa de tonyina i tancant les crestes amb l'ajuda d'una forquilla.

Posem en una bandeja i al forn precalent a 190-200º i deixem fins que les crestes s'enrosseixin  Triguen uns 15 minuts aproximadament.




Servim acompanyades d'una mica d'amanida i tenim un dinar bó i fàcil.

Amb aquestes quantitats han sortit 24 crestes (1 paquet i mig d'oblees). Van quedar 8 oblees que vàrem aprofitar per fer unes Tartaletes de Xocolata que ensenyarem en una propera entrada al bloc...

Recomano fer crestes de sobra i congelar, quan vulguem només hem de treure del congelador una estona abans perque s'atemperin una mica (una estona mentre s'escalfa el forn) i enfornar, queden com acabades de fer!

La recepta mare d'aquestes crestes ha estat recepta familiar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada