dimecres, 10 d’octubre de 2012

Bescuit de Nata


un bescuit boníssssim i mooolt esponjós, i de gust exquisit. No du més que la nata per assaborir i tampoc necessita res més... tothom que l'ha provat ha coincidit a dir que era molt gustós i flonjo. 

Quan el fem per berenar o esmorzar, serà un encert segur!
 
 Per fer-lo necessitem...

4 ous
200 ml de nata
65 ml d'oli d'oliva suau
265 grs. de sucre
265 grs. de farina
1 sobre de llevat químic (tipus Royal)

per decorar: sucre llustre

* Separem els rovells de les clares. Pugem les clares fins que tinguin una certa consistència i afegim la meitat del sucre a cullerades. Deixem que acabi de muntar fins a obtenir una merenga consistent. Reservem.

* En un altre bol batem els rovells amb la resta del sucre fins a obtenir una crema escumosa i blanquejada. Hi afegim aquí els líquids, nata i oli. Després els sòlids, farina i llevat, tamisats.

* Incorporem a la barreja les clares muntades fent servir una espàtula i amb moviments envolvents perque no es perdi l'aire que hi hem incorporat. Quan ho tinguem tot ben integrat aboquem la massa al motlle que vulguem encamisat o ruixat d'esprai desemmotllant prèviament.

* Introduïm al forn preescalfat a 180º i després de tancar el forn baixem la temperatura a 170º. Esperem que cogui aproximadament uns 40 minuts o fins que en fer la prova del punxó, aquest surt net.

* Traiem del forn i deixem refredar 10 minuts sobre una reixeta. Desemmotllem i deixem temperar.

* Acabem decorant amb sucre llustre empolvorejat.

Segur que nosaltres repetirem moltes vegades per tenir a la tartera i anar menjant es ideal. I segur que també es ideal per fer un pastís i decorar ja que es dels més flonjos que hem tastat.

  
Amb aquestes quantitats ha sortit un Bescuit gran amb motlle de NordicWare


1 comentari:

  1. Ha d'estar ben bo!! Me la guardo la recepta xD
    Quina campana més xula que tens *___* Algun dia me'n compraré una!!
    Fins araa!!xD

    ResponElimina