dimecres, 26 de setembre de 2012

Coca de Brioix... de Xocolata!

Una coca també del tipus de brioix per als més xocoadictes. Com sempre dic, són ideals per esmorzars i berenars, a més de ser unes grans postres!


Per fer-la necessitem...

Per la massa mare:
125 grs. de farina de força
60 grs. d'aigua
1 culleradeta de llevat sec o 10 grams de llevat premsat

Per l'infusió:
110 grs. de llet a temperatura ambient
100 grs d'aigua
la pell de mitja taronja
la pell de mitja llimona
Canyella
1 cullerada d'aigua d'aranger


Per la coca:
200 grs d'infusió
massa mare
100 grs. de sucre
1 pessic de sal
1 ou
300 grs. de farina de força
25 grs. de mantega fosa
50 grs. de cacau en pols sense sucre
per adornar: sucre i gotes de xocolata.

* La nit abans preparem la massa mare: Barregem tots els elements (si fem servir llevat premsat, el desfem a l'aigua) amb les mans fins a obtenir una massa homogènia. Col·loquem la massa en un bol i tapem amb un drap humit, deixem reposar a temperatura ambient fins al matí següent.

* Podem també avançar l'infusió: Escalfem la llet i l'aigua en un pot sense que bulli. Traiem del foc i hi afegim llavors un tros de canyella, la pell de la taronja i la llimona, i l'aigua d'aranger. Tapem amb un platet i deixem infusionar tota la nit (si no la podem o volem fer la nit anterior, hem de deixar infusionar almenys 15 minuts!).
* A l'hora de fer la coca, posem tot a la cubeta de la panificadora. Primer la infusió colada, seguidament la massa mare i la resta d'ingredients. Posem la cubeta dins la màquina i posem el programa que amassa i lleva un cop, a la SilverCrest es el programa 6 -"masa". Veurem que la màquina escalfa una mica la barreja, amassa bé (hem d'assegurar-nos que en fer aquest amasat la pasta queda ben lligada i es separa de les parets encara que s'enganxi al fons, si veiem que no acaba deslligar-se de la paret podem afegir una mica de farina, amb compte de no afegir-ne molta ja que espassaríem innecessariament la trena), lleva i fa un lleuger amasat. Després fa el segon llevat. Tot plegat triga una hora i cinquanta minuts aproximadament. 


* Preparem el marbre amb una mica de farina i hi aboquem la massa. Pastem una mica amb les mans, només per preparar-la per posar sobre la safata del forn, on haurem posat un paper de forn o silpat. Engreixem una placa i hi posem la massa que estirarem amb les mans per donar la forma de coca que vulguem deixant-la d'1,5 cm d'alt, tapem amb un drap i deixem reposar a temperatura ambient, en un lloc que faci caloreta mentre escalfa el forn, almenys 15 minuts més.


* Encenem el forn a 200º amb escalfor a dalt i a baix

* Decorem amb gotes de xocolata i una capa generosa de sucre. 


 * Introduïm al forn al centre i coem a 200º-210º uns 15 minuts o fins que estigui daurada. Traiem i deixem refredar sobre una reixeta.
Amb aquestes quantitats ha sortit una coca de la mida de la safata de forn.  

Si no la mengem ràpid, el millor és fer-ne talls i congelar-los de seguida. Quan en vulguem un tall es treu del congelador i es posa uns segons al microones, queda com acabada de fer...


La recepta mare d'aquesta trena ha estat la revista de Whole Kitchen de juny de 2011. També es pot trobar al bloc  http://petiteboulangerie.blogspot.com.es/2012/06/cocas-de-san-juan-2012.html.

2 comentaris:

  1. Ui quina cosa més bona que has posat!!
    Segur que està boníssima! (M'encanta la xocolata xD)

    Ens veiem demà!!:)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estaba molt bona i va agradar mooolt. Si t'agrada el brioix i la xocolata segur que t'encantará.
      Espero que t'animis a fer-la!!!

      Fins demà...

      Elimina