dimecres, 5 de setembre de 2012

Braç de Ganache de Xocolata

Braç de bescuit farcit de ganache de Xocolata, no és gaire difícil i es fa per fases. Podem tenir a la nevera fet amb antel·lació d'unes hores i despreocupar-nos del postre. I quedem com uns reis!!!


Per fer-lo necessitem...

Pel Bescuit
5 ous
100 grs. de farina
100 grs. de sucre glaç
1/2 culleradeta de llevat

Per l'Almívar:
100 grs. de sucre
100 grs. d'aigua
2 cullerades de moscatell
unes gotes de suc de llimona

Pel Ganache de Xocolata:
200 grs. de nata
200 grs. de xocolata

* El dia abans fem el bescuit. Preescalfem el forn a 180º centígrads escalfor a dalt i a baix. Preparem una placa amb paper de forn.
* En un bol i amb les barnilles muntem els ous i hi afegim el sucre, ha de quedar una crema esblanqueïda. Afegim la farina tamisada amb el llevat i acabaem de barrejar.
* Posem la massa a la placa i estirem bé perque quedi una capa fina. Posem al forn i deixem 8-10 minuts o fins que estigui daurada i cuita.
* Treiem la placa del forn posem a sobre un paper de forn i tapem amb un drap humit, enrotllem i deixem refredar 2 hores. Ja tenim la planxa preparada per farcir...

* El matí del dia que s'ha de menjar preparem l'almívar. En un pot posem l'aigua, el sucre, el moscatells i la llimona i posem al foc fort. Amb unes barilles anem remenant, passats 5 minuts i quan s'hagin integrat bé els ingredients i el sucre s'hagi fos bé, retirem del foc i reservem. 
* Preparem el Ganache muntant la nata i barrejant amb la xocolata fosa. 

*Muntem el braç. Desenrotllem la placa i amb un pinzell untem bé l'almívar. Posem el Ganache per sobre i enrotllem. Tallem les bores i decorem amb més ganache l'exterior del braç. Reservem a la nevera mínim 1 hora. Treiem, decorem amb les maduixes i servim.

Amb aquestes quantitats ha sortit un braç de la llargada de la safata i bastant dens

També el podem omplir de nata!

La recepta mare d'aquest Braç han estat varies fonts, blogs i llibres. Hem fet un matxambrat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada