dimecres, 1 d’agost de 2012

Trena de Llevat

Trena per esmorzar, per berenar i de postres... Molt flonja, a casa vola!!!!! Es un tipus de dolç de brioix, amb aquesta forma típica de trena.


Per fer-la necessitem...

20 grs. de llevat premsat
125 ml. de llet a temperatura ambient
60 grs. de sucre
2 ous
1 pessic de sal
400 grs. de farina
80 grs. de mantega a temperatura ambient
opcional: 50 grs. de panses

per adornar: mantega clarificada per engreixar la placa, llet condensada i ametlla filetejada

* Desfem el llevat en el got de llet tèbia i una culleradeta de sucre. Posem a la cubeta de la panificadora la llet amb la resta del sucre, els ous i la sal. Posem a sobre la farina tamisada i afegim la mantega ( i les panses).
* Posem la cubeta dins la màquina i posem el programa que amassa i lleva un cop, a la SilverCrest es el programa 6 -"masa". Veurem que la màquina escalfa una mica la barreja, amassa bé (hem d'assegurar-nos que en fer aquest amasat la pasta queda ben lligada i es separa de les parets encara que s'enganxi al fons, si veiem que no acaba deslligar-se de la paret podem afegir una mica de farina, amb compte de no afegir-ne molta ja que espassaríem innecessariament la trena), lleva i fa un lleuger amasat. Després fa el segon llevat. Tot plegat triga una hora i cinquanta minuts aproximadament. 

* Preparem el marbre amb una mica de farina i hi aboquem la massa. Pastem una mica amb les mans, només per preparar-la per posar sobre la safata del forn, on haurem posat un paper de forn o silpat. Separem la massa en tres parts i fem un rotlle d'uns 40 cm. de llarg. Fem la forma de la trena amb els tres rotlles. Engreixem una placa i hi posem la trena, tapem amb un drap i deixem reposar a temperatura ambient, en un lloc que faci caloreta, 15 minuts més.

* Encenem el forn a 200º amb escalfor a dalt i a baix

* Pintem la trena amb la llet condensada i decorem amb l'ametlla. Introduïm al forn al centre i coem a 190º-200º uns 20 minuts. Quan estigui pròxim del final de la cocció traiem la trena del forn i la colpegem, si el so es de buit, vol dir que està al seu punt. Deixem refredar sobre una reixeta.



Amb aquestes quantitats surt una trena enorrrrme, nosaltres n'hem fet dues, i han pesat uns 400 grs. cadascuna.  

Si no la mengem ràpid, el millor és fer-ne talls i congelar-los de seguida. Quan en vulguem un tall es treu del congelador i es posa uns segons al microones, queda com acabada de fer...


No queda molt dolça, així que podem ser generosos amb la llet condensada de la decoració!

La recepta mare d'aquesta trena ha estat el llibre REPOSTRÍA de Bernd Schiansky (editorial Everest).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada