divendres, 3 d’agost de 2012

Pastís Salat amb Tomàquet de Vilanova i...

en aquest cas amb ous durs, pebrot escalivat i cogombres que li donaven el toc avinagrat. I una capa de pernil de gall d'indi i formatge en crema...

Es un pastís mooolt saborós i moooolt bo, per variar del de Maionesa més clàssic!



Per fer-lo necessitem...

Pa de motlle sense crosta
Tomàquets de Vilanova ratllats (tomàquet vermell madur)
3 ous durs
2 pots petits de pebrot vermell escalivat
cogombrets en vinagre
pernil de gall d'indi
formatge d'untar


* Necessitem una safata d'alumini quadrada o rectangular de la mida del pastís que vulguem fer, la nostra era de 18x18 cms. i ha sortit un pastís amb 9 racions mitjanes. Untem la safata amb una mica d'oli per facilitar-ne el desemmotlle (també es pot ruixar amb spray desemmotllant).

* Preparem el farcit. En un bol gran posem (els ingredients tallats ben petits) els ous durs lleugerament salats, el pebrot escalivat i els cogombres en vinagre. Barregem tot bé i reservem.

* Comencem a preparar el pastís. Posem una capa de pa de motlle a la safata de manera que quedin les llesques ben juntes i es cobreixi tota la base. 


Posem una capa de tomàquet ratllat salpebrat impregnant tot el pa i hi posem una capa fina de farcit repartint per tota la superfície de manera que quedi regular.



* Cobrim amb una segona capa de pa, com a la primera, ha de quedar tot ben cobert, per aixó anirem fent un puzle amb el pa de motlle (i es important que no es posin sempre de la mateixa forma perque sinó es podria desmuntar al final, de manera que si a la primera capa el pa s'ha posat per l'extrem, en aquesta el posem al centre i tapem els laterals). 


Posem tomàquet per tot el pa i untem amb el formatge en crema, hi posem una capa de pernil de gall d'indi.

* Tornem a cobrir amb pa i tornem a fer una capa de tomàquet i farcit. Acabem amb una capa de pa.

* Aquest tipus de pastís es pot fer de tantes capes com vulguem, en aquest cas eren quatre capes de pa i tres de dos tipus de farcit diferent.

* Quan acabem, tapem amb paper film i deixem refredar d'un dia per l'altre a la nevera amb un pes a sobre perque quedi dens (uns tetrabriks de llet son ideals!).

* El dia següent es desemmotlla sobre un plat o safata i es decora. 


En aquest cas hem usat tomàquet ratllat, unes tires de pernil fent un enreixat, unes tires de pebrot i un ou tallat formant una flor. 


* Tallem en porcions i a disfrutar...



Es ideal per a l'estiu o per un sopar informal per un dia que no tinguem temps de cuinar, ja que s'ha de preparar amb antelació el dia abans, i el mateix dia només cal fer la decoració.

Amb aquestes quantitats han sortit 9 racions mitjanes (un pastís de quatre capes de 18x18 cms.)

Aquí imaginació al poder, es tracta de fer-lo al vostre gust i al dels vostres comensals, hi admet un munt de coses!!!!

La recepta mare d'aquest pastís salat han estat varies receptes de la Red com per exemple...  http://www.entrefogonesandaeljuego.com/?p=670

1 comentari: