dijous, 30 d’agost de 2012

Pastís de Llimona - Llimona per un Aniversari

Un Aniversari d'Estiu requereix un pastís refrescant, i aquest ho és mooolt. Va agradar a tothom i és que a qui li amarga una llimona en pastís????? Personalment m'encanta! I com era el meu Aniversari el vaig fer al meu gust... Pastís de Llimona amb almívar de Cointreau i Buttercream de Llimona.



A més és la manera d'usar el suc i la ratlladura de les llimones biológiques que tinc congelat. Quan és temporada la meva tieta i una amiga me'n dónen dels seus arbres fruiters. Com son sense pesticides ni tractaments, son ideals per la pastisseria. La ratlladura la congelo en un petit tupper i del suc en faig glassons que conservo en una bossa al congelador. Són molt versàtils per usar al llarg de l'any. I han creat en aquest cas un pastís flonjo amb un to de llimona espectacular!!!! 

El tall no té desperdici...


Per fer-lo necessitem...

Per el bescuit de llimona:
225 grs. de sucre
225 grs. de mantega a temperatura ambient

4 ous
225 grs. de farina
45 grs. de maizena
1/2 sobre de llevat químic (Royal)
60-65 ml. de suc de llimona (o 3 glassons de suc de llimona biològic descongelats)
ratlladura de 2 llimones (o 2 culleradetes de ratlladura de llimona biològica congelada)

* Preescalfem el forn a 180-170º graus centígrads amb escalfor a dalt i a baix.

* En un bol i amb l'ajuda d'unes barnilles elèctriques, barregem bé la mantega i el sucre fins a obtenir una crema blanquinosa i esponjosa. Afegim, sense aturar el remenat, els ous d'un en un, de manera que no tirem el següent fins que l'anterior no estigui integrat a la barreja. 
* Tamisem en un plat la farina amb la maizena i el llevat. Afegim a cullerades a la barreja i quan estigui integrada afegim el suc i la ratlladura de la llimona.

* Posem la massa resultant als motlles de bescuit que vulguem, en aquest cas eren 2 motlles de 20 cm. als que havíem cobert amb esprai desemmotllant. Repartim la barreja del bescuit en els dos motlles procurant que hi hagi la mateixa quantitat de massa. 

* Introduïm al forn a mitja alçada. Baixem a 170º-160º i deixem 28-30 minuts o fins que els bescuits passin la prova de la broqueta (es tracta de punxar-los amb una broqueta i si surt neta es que ja està, si surt molla es deixa uns minuts més). *** Si fem el pastís en un sol motlle haurem de calcular que el temps ha de ser superior, trigarà uns 40-45 minuts.

* Traiem els bescuits del forn i deixem reposar 5 minuts dins el motlle (i si està ben cuit, veurem com el bescuit es separa de les partes del motlle), passats els quals els desemmotllem i deixem refredar completament sobre una reixeta. 


El millor és fer-lo amb antelació i tapar-lo en paper film en quant es refredi per conservar-lo millor. Si l'hem de fer el dia següent el podem deixar a temperatura ambient o al refrigerador si fa molta calor. També el podem congelar, quan el necessitem només cal treure'l el dia abans i refrigerar fins a l'hora de fer em muntatge.

Amb aquestes quantitats han sortit 2 bescuits esponjosos de 20 cm. de diàmetre cadascun.


Per l'almívar:
60 grs. de sucre
60 grs. d'aigua
2 culleradetes de Cointreau

* Posem en un cassó l'aigua i el sucre. Posem al foc mig-baix i deixem que el sucre es fongui en l'aigua i faci l'almívar (no cal remenar, per ajudar podem donar uns moviments suaus al cassó). Quan estigui l'almívar hi afegim el licor i deixem 5 minuts a foc suau perque el volatilitzi l'alcohol.

* Reservem.


Per a la crema de llimona:
110 grs. de mantega
40 ml. de suc de llimona (o 2 glassons de suc de llimona biològic descongelats)
2 culleradetes de ratlladura de llimona (congelada)
500 grs d'icing sugar (o sucre llustre)
colorant groc en pasta o gel


* Posem tots els ingredients (menys el colorant) al bol de la batedora elèctrica i barregem bé uns minuts, fins que estigui tot ben integrat. Podem rectificar de suc de llimona per aclarir i aromatitzar la barreja, o de sucre si la mescla és massa líquida i la volem espessir. Ha de quedar una crema una mica consistent per poder treballar-la correctament.
* Quan tenim la barreja podem afegir el colorant i remenem amb una espàtula fins a obtenir el color llimona desitjat.

En aquesta recepta és molt recomanable usar icing sugar (que és un sucre encara més fi) ja que amb el sucre llustre de vegades es nota una mica el gra del sucre en mastegar. Insistiu en la barreja o resignació!

Amb aquestes quantitats ha sortit crema justa per fer tot el muntatge del pastís.

Per al muntatge del pastís:
2 bescuits o bases de llimona
almívar
crema de llimona

* Posem el bescuit de base amb la part de la base del motlle mirant amunt. Pintem tota la superfície amb l'almívar.


*Cobrim aquest primer bescuit amb una capa generosa de la crema.



*Posem el segon bescuit com l'anterior (la base cap amunt perque és la més plana) i pintem bé amb l'almívar. Acabem de cobrir tota la superfície i les bores amb la crema fent una capa general, i deixem refrescar a la nevera 15-20 minuts.



* Acabem la decoració posant el que ens resta de crema i fent onades amb l'ajut d'una cullera. Posem uns petites boletes de sucre de colors i ja el tenim llest per consumir!


Podem tenir una estona a la nevera i retirar 5-10 minuts abans de consumir per obtenir una crema refrescant i toveta!


La recepta mare d'aquest pastís ha estat http://cookiesparadise.blogspot.com.es/2012/07/tarta-de-limon-super-refrescante.html. La recepta està extreta del llibre "Cupcakes from the Primrose of Bakery".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada