dilluns, 20 d’agost de 2012

Pastís d'Aniversari...

Aquest va ser el pastís que vàrem fer per el Quarentè Aniversari del meu germà Jordi. La recepta general i la decoració està inspirada en una recepta de "La receta de la Felicidad", l'única diferencia es que vaig voler fer un Layer Cake de tres pisos i vaig afegir una capa de bescuit de cacau que tenia de reserva al congelador de quan vàrem fer el Pastís de Roses.

Aquest pastís, per tant, és un Layer Cake de Bescuit de Vainilla i Bescuit de Cacau amb melmelada d'albercoc i Crema de Xocolata Negra. La combinació de sabors molt recomanable i la decoració fàcil i alhora molt sorprenent...
 


Per fer-lo necessitem...

Per el bescuit de vainilla:
250 grs. de mantega a temperatura ambient
250 grs. de sucre
4 ous
225 grs. de farina normal
25 grs. de Maizena
la meitat d'un sobre de llevat químic (tipus Royal)
1 culleradeta d'essència de vainilla

* Preescalfem el forn a 180º graus centígrads, i preparem dos motlles iguals de 18-20 centímetres engreixant-los amb mantega i farina o amb un esprai desemmotllant.

* Preparem la massa del bescuit. En un bol ampli i amb un batedor de barnilles barregem bé la mantega amb el sucre fins que quedi una crema. Afegim els ous d'un en un, de forma que fins que no s'integri bé el primer, no afegim el següent, afegim també l'essència de vainilla. Finalment afegim la farina tamisada on prèviament haurem afegit el llevat i la maizena, i remenem suaument amb una espàtula fins que obtenir una barreja homogènia. 
* Repartim la massa entre els dos motlles i fornegem 25-30 minuts o fins que estigui cuit (fem la prova del palet, punxem i ha de sortir net).
* Traiem del forn i deixem reposar 5 minuts abans de desemmotllar i deixar refredar sobre una reixeta. Si els fem amb antelació es tapen amb paper film i es reserven a la nevera o es congelen, després només cal treure del congelador  mitja hora abans d'omplir-los).

Amb aquestes quantitats han sortit 2 bescuits de 20 cm. *** Si voleu fer un Layer Cake cal repetir tot el procés.


Per la crema de xocolata:
750 grs. de xocolata per fondre
375 grs. de mantega a temperatura ambient
100 grs. de sucre llustre
  
* Fonem el xocolata al bany maría o al microones (de 30 segons en 30 segons i remenant cada vegada fins que quedi ben fos i no es cremi) i deixem refredar uns minuts.
* En una batedora de barnilles anem treballant bé la mantega i el sucre, cal posar una velocitat alta i treballar mínim 5 minuts. Ha de quedar una crema blanquinosa i suau. Afegim la xocolata temperada i remenem fins que s'integri. Reservem a temperatura ambient.

Amb aquestes quantitats ha sortit crema per cobrir i decorar tot el Layer Cake sense problema


Per al muntatge del Pastís:
2 bescuits de vainilla
1 bescuit de xocolata amarg
crema de xocolata
melmelada d'albercoc

* Anivellem els bescuits perque les capes siguin de la mateixa alçada. Posem la primera capa de bescuit de vainilla, afegim a sobre melmelada i una capa de crema de xocolata. Tapem amb es bescuit de xocolata amarg que teníem congelat d'un altre aniversari, pressionem una mica perque s'assenti i ens fixem que quedi ben anivellat amb el de dalt. Afegim més melmelada i crema, i acabem amb l'última capa de bescuit de vainilla, pressionem i centrem bé.

* Posem el pastís sobre una safata que volta i cobrim tot amb una capa fina de la crema de xocolata ajudats d'una espàtula. Deixem refredar a la nevera 15 minuts perque es solidifiqui aquesta capa.



* Preparem la mànega pastissera posant una boquilla gran rodona o fent un forat en una mànega reutilitzable i omplim amb la resta de la crema de xocolata.


* Anem fent 3 botons de xocolata sobre una ratlla vertical imaginària per el marge del pastís i amb una espàtula petita anem arrossegant cada munt de xocolata cap a la dreta. Fem 3 botons més i tornem a arrossegar, així per tot el voltant del pastís.



* Si no hem de menjar immediatament el pastís reservem a temperatura ambient fina a l'hora de consumir (si el posem a la nevera la capa de crema es solidifica i no queda tan bona!).
* Acabem amb la decoració final fent una plantilla amb els números de l'aniversari i empolvorarem amb sucre llustre.



Es un pastís mol espectacular i bó. Hem acabat decorant amb unes garlandes fetes de paper amb uns cordills i unes brotxetes. El link de les garlandes es aquest, només cal imprimir i muntar.. Es claven les brotxetes al pastís just abans de servir i compte si bufeu espelmes!!!!!




Aquí teniu el tall del pastís... I estava tant bó!!!!

La recepta mare d'aquest pastís d'Aniversari ha estat el bloc de "La Receta de la Felidiad", el link es el següent http://www.larecetadelafelicidad.com/2012/03/tarta-de-cumpleanos-tarta-de-chocolate.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada