dimecres, 15 d’agost de 2012

Pastís Angelical...

o "Angel Food Cake". Queda molt i molt flonjo, entre una merenga i un bescuit, ideal per sorprendre amb quelcom diferent! I quan l'hagin tastat el demanaran contínuament, a nosaltres ens ha passat... ara es el preferit del nostre Pare!


Per fer-lo necessitem...

9 clares d'ou pasteuritzades (un pot sencer de clares pasteuritzades del Mercadona)
100 grs. de farina tamisada
200 grs. de sucre caster tamisat
1 pessic de sal
1 culleradeta de cremor tàrtar
2 culleradetes d'essència de vainilla

* Preescalfem el forn amb escalfor a dalt i a baix a 170º.

* Batem amb les barnilles i el got les clares, el cremor tàrtar i la sal, a velocitat baixa durant un minut fins que el cremor s'hagi dissolt. Augmentem la velocitat de la batedora i continuem baten 2-3 minuts fins que les clares hagin muntat i es formin pics tous.

* Sense deixar de batre, tornem a baixar la velocitat, i afegim el sucre a cullerades (2 cullerades cada 15 segons aproximadament). Les clares ara han de quedar fermes, parem la batedora per comprovar-ho.

* Incorporem l'essència i deixem baten un minut més. Amb la velocitat més baixa afegim ara una cullerada de farina quan aquesta estigui integrada, n'afegim una altre... així fins a consumir-la tota. La barreja ha de tenir ara un aspecte suau i esponjós.

* Amb l'ajut d'una espàtula passem la mescla al motlle d'Angel Food Cake especial de 18 centímetres (aquest motlle es tubular amb un forat al centre que ajuda a la circulació d'aire, aixó facilita la seva cocció i el seu refredament). Es important repartir bé la barreja per tot el motlle i donem uns cops suaus.

* Fornegem al centre del forn amb reixeta, uns 40 minuts sense obrir la porta. Comprovem si està cuit amb la prova de la brotxeta, si surt neta ja podem treure el pastís, sinó deixem 5 minuts més.

* Traiem del forn així que estigui cuit i li donem la volta al motlle perque es refredi cap per avall durant 1 hora. Passat aquest temps passem una espàtula o un ganivet per la bora del motlle i pel tub central perque es desenganxi el pastís (aquests motlles tenen la base desmuntable, així que podem donar la volta sobre un plat). Posem sobre una reixeta i deixem refredar totalment.

* Decorem amb sucre llustre i servim (va bé un ganivet de pa per tallar).

Amb aquestes quantitats ha sortit un pastís Angelical complet de motlle de 18 cm.

No li cal res més que sucre llustre per tastar-lo en tot el seu esplendor, però si es vol es pot banyar amb una capa de xocolata!

La recepta mare d'aquest pastís ha estat "el Rincón de Bea" on hi ha una explícita Tutoria o pas a pas http://www.elrincondebea.com/2011/01/%C2%BFcomo-se-hace-un-angel-food-cake.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada