dimarts, 7 d’agost de 2012

Pa Integral de Nous per Panificadora

amb un to de nous!! Molt gustós i sa, és ideal per a l'entrepà de tots... i deixa una oloreta a la cuina!!!

Per fer-lo necessitem:

300 gr. de llet sencera o semidesnatada
1 culleradeta de sal
20 grs. de mel
150 grs. de farina de força
100 grs. de farina de sègol
150 grs. de farina blat integral
10 grs. de llevat fresc o 1 culleradeta de llevat sec
opcional: 50-75 grs. de nous

* Posem tots els ingredients a la panificadora en l'ordre que a apareixen a la recepta. Si posem ara les nous s'esmicolen bastant, si us agraden més senceres poseu-les quan la màquina faci el senyal acústic per la incorporació dels últims ingredients.

* Selecionem el programa 1 de pa blanc o bàsic, amb un pes de 1000 grs i el torrat intens. I deixem que el programa segueixi el seu curs, triga unes 3 hores i 5 minuts. Anem mirant la massa, si la veiem molt espessa hi afegim una mica de llet i si està molt líquida rectifiquem de farina. La massa ha de ser consistent i que es desenganxi fàcilment de les parets de la cubeta.

* Quan s'acabi el programa traiem i deixem refredar sobre una reixeta.


*** Si no fem el pa al moment i volem posar el temporitzador de la panificadora per tenir pa acabat de fer quan ens llevem, substituïm la llet per aigua i llet en pols!

La recepta mare d'aquest pa ha estat http://petiteboulangerie.blogspot.com.es/2012/07/pan-integral-con-nueces-en-panificadora.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada