dilluns, 27 d’agost de 2012

Flamets de Salmó!

Molt saborosos i refrescants son ideals per a l'estiu acompanyats d'una mica d'amanida. Ideals per un sopar o dinar amb amics o un dia de platja, ja que s'han de preparar el dia abans, el mateix dia només cal arribar a casa, desemmotllar i servir amb l'acompanyament...



Per fer-les necessitem...

1 Paquet gran de salmó marinat o fumat (uns 300 grams)
300 grs. de Iogurt Natural
5 Fulls de Gelatina en làmines
100 grs. de Nata líquida
2 cullerades de Suc de llimona
Sal, pebre, un pessic de sucre i Herbes variades fresques o seques: Anet, Julivert, Fonoll, etc...

Per acompanyar: Amanida variada.

* Hidratem la gelatina posant els fulls dins d'aigua freda. Mentrestant preparem els motlles, posem paper film dins d'unes tasses o flameres de forma que quedin ben cobertes i surti força film per dalt el marge. Posem làmines de salmó fumat o marinat per el forn i les parets del motlle de forma que quedi ben cobert i sobresurti una mica per a dalt per poder tombar al final, i reservem.

* En un bol o fruitera posem el iogurt amb la sal, el pebre, el sucre i el suc de llimona. Hi posem les herbes (si són fresques, es renten, s'eixuguen i es trituren bé) i provem per rectificar del que calgui.

* En un bol petit posem 2 cullerades d'aigua i l'escalfem força al microones o al foc. Afegim la gelatina escorreguda i remenem fins que es desfaci. Afegim la gelatina a la barreja del iogurt.

* Muntem la nata i també afegim a la barreja amb una cullera i donant voltes poc a poc perque entri aire. Quan estigui tot ben integrat, omplir amb la barreja les flameres que tenim reservades amb el salmó. Quan les tenim totes plenes deixem reposar uns 10 minuts i veurem que es comença a solidificar. Girem les bores de salmó que sobresortien i el paper film de forma que s'apreti tot una mica.

* Posem a la nevera i deixem d'un dia per altre (mínim ha d'estar 3 hores)

Al moment de menjar, es desemmotlla i es retira el paper film. Es serveixen acompanyats d'amanida fresca amb una vinagreta (oli, sal, vinagre, un punt de mel i herbes variades). Servim i disfrutem!

Amb aquestes quantitats han sortit 6 flamets de salmó (depenent de la mida del motlle sortirà més o menys quantitat). 

Son molt refrescants, així que son ideals ara per l'estiu!

La recepta mare d'aquests flamets ha estat la nostra tieta d'Hamburg, que ho va copiar d'un programa televisiu d'Alemanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada