divendres, 27 de juliol de 2012

Pastís Salat amb Maionesa i ....

en aquest cas amb l'enciam que li dóna molta frescor i la tonyina i el surimi de cranc que son un clàssic d'aquests tipus de pastís. El to avinagrat li donaven les olives, i com era per una celebració, les gambes el feien més ric...

Es un pastís mooolt fresc i moooolt bo, a tots ens encanta!!!



Per fer-lo necessitem...

Pa de motlle sense crosta
Maionesa
2 cabdells d'enciam
2 llaunes petites de tonyina en oli d'oliva
6 palets de surimi
1 pot petit d'olives farcides
gambetes

* Necessitem una safata d'alumini quadrada o rectangular de la mida del pastís que vulguem fer, la nostra era de 18x18 cms. i ha sortit un pastís amb 9 racions mitjanes. Untem la safata amb una mica d'oli per facilitar-ne el desemmotlle (també es pot ruixar amb spray desemmotllant).

* Preparem el farcit. En un bol gran posem tots els ingredients tallats ben petits: els cabdells d'enciam nets a juliana, la tonyina escorreguda, els palets de surimi, les olives i les gambetes. Afegim una mica de sal i dues cullerades generoses de maionesa i barregem tot bé.


* Comencem a preparar el pastís. Posem una capa de pa de motlle a la safata de manera que quedin les llesques ben juntes i es cobreixi tota la base.


* Posem una capa de farcit repartint per tota la superfície de manera que quedi regular. 


* Cobrim amb una segona capa de pa, com a la primera, ha de quedar tot ben cobert, per aixó anirem fent un puzle amb el pa de motlle (i es important que no es posin sempre de la mateixa forma perque sinó es podria desmuntar al final, de manera que si a la primera capa el pa s'ha posat per l'extrem, en aquesta el posem al centre i tapem els laterals). Posem novament una capa de farcit.

* Anem repetint el procés tantes capes com vulguem, en aquest cas eren tres capes de pa i dues de farcit.

* Quan acabem, tapem amb paper film i deixem refredar d'un dia per l'altre a la nevera amb un un pes a sobre perque quedi dens (uns tetrabriks de llet son ideals!).

* El dia següent es desemmotlla sobre un plat o safata i cubrim amb una capa de maionesa.


* Decorem al nostre gust. En aquest cas hem usat maionesa, 1 cabdell d'enciam tallat ben finet, 6 olives que havíem reservat de la llauna el dia anterior i unes gambetes. Tallem a porcions i a disfrutar...



Es ideal per a l'estiu i per un sopar informal per un dia que no tinguem temps de cuinar, ja que s'ha de preparar amb antelació el dia abans, i el mateix dia només cal fer la decoració.

Amb aquestes quantitats han sortit 9 racions mitjanes (un pastís de tres capes de 18x18 cms.)

Aquí imaginació al poder, es tracta de fer-lo al vostre gust i al dels vostres comensals, hi admet un munt de coses!!!!

La recepta mare d'aquest pastís salat han estat varies receptes de la Red com per exemple...  http://www.entrefogonesandaeljuego.com/?p=670

1 comentari:

  1. Boníssim!!! :) L'hede probar en versió vegetal com vas fer les tartaletes!!! :P Que em van agradar molt!!

    ResponElimina