dimarts, 10 de juliol de 2012

Pastís Fresc de "Tres Xocolates"

Mooolt adequat per l'estiu! Hem d'encendre el foc per fer-lo, però es qualla a la nevera i es menja fresc... La base de galeta i les tres xocolates el fan irresistible!!!! 

Nosaltres segur que repetirem aviat...




Per fer-lo necessitem...

150 grs. de xocolata negra
150 grs. de xocolata amb llet
150 grs. de xocolata blanca
150 grs. de sucre
750 grs. de nata per muntar
750 ml de llet sencera
3 sobres de quallada en pols Royal
1 paquet de galetes digestive (uns 200 grs de galeta aprox.) o maría
60 grs. de mantega

* Piquem les galetes fins a fer-ne farina amb una picadora o posant-les en una bossa i aixafant amb el corró. Fonem la mantega al microones a temperatura baixa i barregem amb la galeta. Remenem per fer una pasta (podem afegir un raig de llet si veieu que li falta una mica de líquid).


* Preparem un motlle rodó que es pugui desmuntar i posem paper de forn a la base de forma que surti per les bores en tancar. 

* Posem la pasta de galeta, a la base del motlle preparat, de forma que cobreixi tota la superfície i premsem bé amb l'ajut d'una cullera. Posem a la nevera perque agafi cos.

* En un pot posem la xocolata negra i afegim 250 ml. de llet, 250 ml. de nata, 75 grs. de sucre i 1 sobre de quallada. Posem a foc mig i remenem fins que es fongui la xocolata, a partir d'aleshores contem 5 minuts sense deixar de remenar i sense que arribi a arrencar el bull. Immediatament aboquem al motlle sobre la base de galeta. Deixem reposar una estona perque cualli bé (podem posar a la nevera per accelerar una mica el procés).

* En una estona ens posem amb la segona capa... En un pot posem la xocolata de llet i afegim 250 ml. de llet, 250 ml. de nata, 50 grs. de sucre i 1 sobre de quallada. Posem a foc mig i remenem fins que es fongui la xocolata, a partir d'aleshores contem 5 minuts sense deixar de remenar i sense que arribi a arrencar el bull. Immediatament aboquem al motlle sobre la base de xocolata negra (on prèviament haurem fet unes petites marques amb una forquilla perque s'adhereixi la següent capa de xocolata), ho aboquem amb compte i tirant-lo sobre una cullera girada perque faci d'aturador del raig i caigui en cascada... Deixem reposar una estona perque cualli bé (podem posar a la nevera per accelerar una mica el procés).

 * Esperem de mou una una estona, i fem la última capa... En un pot posem la xocolata blanca i afegim 250 ml. de llet, 250 ml. de nata, 25 grs. de sucre i 1 sobre de quallada. Posem a foc mig i remenem fins que es fongui la xocolata, a partir d'aleshores contem 5 minuts sense deixar de remenar i sense que arribi a arrencar el bull. Immediatament aboquem al motlle sobre la base de xocolata de llet (on prèviament haurem fet unes petites marques amb una forquilla perque s'adhereixi la següent capa de xocolata), ho aboquem amb compte i tirant-lo sobre una cullera girada perque faci d'aturador del raig i caigui en cascada... Deixem reposar una estona perque cualli bé (podem posar a la nevera per accelerar una mica el procés).
* Deixem a la nevera perque es refresqui i cualli completament almenys 8 hores. Es aconsellable fer-lo el dia abans de consumir.

* Desemmotllem abans de servir i decorem al gust. En aquesta ocasió hem posat unes boletes cruixents de tres xocolates.

Amb aquestes quantitats ha sortit un pastís rodó de 26 cm de diàmetre

Ideal per un sopar informal amb amics per aquest estiu! O també es pot fer individual en copes per comoditat en el servei o potser per un sopar romàntic????




La recepta mare d'aquest pastís la vaig treure d'un bloc del qual no en conservo el link, pero es una recepta bastant difosa i es pot trobar a diversos blocs...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada