dimecres, 18 de juliol de 2012

Pastís de Roses per un Aniversari

Elaborat per celebrar l'aniversari de dues "Dames" que estimem molt, ideal per elles aquest pastís de Roses ja que té un estil molt elegant i subtil... La idea de decoració ha estat extreta de la Red, però he fet la nostra pròpia elaboració amb diferents receptes.

Es tracta d'un Layer Cake de bescuit de Cacau i melmelada de maduixa amb un Buttercream de Xocolata Blanca a la Maduixa i topping de boletes tres xocolates... l'amarg del cacau amb el dolçor del buttercream ha creat un pastís molt equilibrat i gens empalagós.



* Aquest tipus de pastís no són difícils de fer, però cal organització. Prepararem el bescuit el dia abans i el deixem refredar embolcallat de paper film a la nevera (també podem fer-lo en dies anteriors i congelar, en aquest cas el dia abans del muntatge passem el bescuit del congelador a la nevera). El  mateix dia de consumir fem el Buttercream i el muntatge general. 

Per fer-lo necessitem...

Per al bescuit bàsic de cacau:

4 ous (70 grs. la unitat aprox.)
3 cullerades de llet tèbia (40 grs. aproximadament)
130 grs. de sucre caster (es tracta de sucre normal mòlt)
100 grs. de farina
50 grs. de cacau en pols sense sucre (el de la llauna del Valor)
1 pessic de sal 

* Preescalfem el forn amb calor a dalt i a baix a 180º. Preparem dos motlles de 20 cm. posant mantega o desemmotllant en esprai.

* Posem en el bol de la batedora de barnilles els 4 ous sencers i batem 2 minuts fins que comencis a escumar i parem la màquina. Afegim el sucre i la llet tèbia. Posem a batre a velocitat alta i deixem que tripliqui el volum, triga uns 10-12 minuts.

* En un bol a part, barregem la farina am el cacau, el llevat i la sal. Tamisem tot.

* Parem la batedora i amb una llengua barregem la mescla de la farina amb la resta, a poc a poc i fent moviments envolvents per evitar que baixi molt i perdi aire (si tenim Kitchen Aid, es pot fer aquesta barreja incorporant la barreja de la farina a cullerades i a velocitat lenta 1).

* Repartim la mescla en els dos motlles i els introduïm al forn sobre la safata al centre. Baixem el forn a 170º i deixem coure durant uns 20-25 minuts fins que siguin cuits (podem usar el truc de punxar amb una brotxeta i si surt neta ja està cuit). Traiem del forn i deixem 5 minuts sobre el marbre, passats els quals traurem el bescuit del motlle i deixarem refredar sobre una reixeta.

* Tapem amb paper film i reservem a la nevera o al congelador.


Amb aquestes quantitats han sortit 2 bases de 20 cm

Si volem fer un Layer Cake com el de la foto cal fer la recepta 2 cops, així tindrem 4 bases usarem 3 pel Layer Cake i congelem la cuarta base per un altre ocasió!

La recepta mare d'aquest bescuit bàsic ha estat http://www.sugarmur.blogspot.com.es/2011/03/bizcocho-basico-de-cacao.html

_____________________________


Per al buttercream de xocolata blanca i maduixa:

75 grs. de xocolata blanca
200 grs. de mantega a temperatura ambient
1/2 cullerada de llet sencera a temperatura ambient
360 grs. de sucre llustre
1 culleradeta d'essència de maduixa
colorant rosa o vermell en pasta


* Fonem la xocolata blanca al bany maría o al microones (a poca potència i pocs segons, anem traient i remenant fins que es fon per complet).

* Barregem la mantega amb el sucre, l'essència i la llet fins que sigui una crema blanquinosa. Afegim la xocolata blanca fosa i seguim barrejant. Per últim afegim una mica de colorant fins aconseguir el color rosat que vulguem i reservem...



Amb aquestes quantitats ha sortit buttercream per cobrir el Layer Cake i fer roses al top del pastís

Si volem cobrir el top i el laterals com a d'altres blocs han fet, doblem les quantitats!

_______________________________


Per al muntatge del Pastís d'Aniversari de Roses:

3 bases de bescuit de cacau
melmelada de maduixa
buttercream de maduixa
boletes de tres xocolates per decorar els laterals
* Preparem tres bases de bescuit. Tallem amb l'ajuda d'un ganivet o un tallador de fil el top del bescuit perquè ens quedi una base recta. Posem del revés (la part de baix del bescuit es converteix en la part de dalt) i cobrim de melmelada.


* Fem el mateix amb el segon bescuit: tallem la part de dalt més bombada, girem i posem la part de sota a dalt. Cobrim de melmelada.

* Col·loquem el tercer bescuit de cacau (també tallat i girat). Ja tenim el Layer Cake de tres pisos.


* Cobrim els laterals i la part superior del pastís amb el Buttercream de maduixa ajudant-nos d'una espàtula de pastisseria. Posem a la nevera 15 minuts perque es refredi la crema. Fem un repàs amb l'espàtula i afegim una mica més de crema pel lateral fins que quedi llis (la part de sobre no cal que sigui perfecta perquè la cobrirem!!!!!). Tutoria de com formar un Layer Cake aquí.

* Posem el que ens queda de Buttercream amb una mànega i una boquilla del 1M de Wilton que farà les roses. Ens marquem amb un ganivet les roses que volem construir. Fem primer la que situem al mig, es fan posant la boquilla vertical al centre, apretem i a poc a poc anem girant en el sentit de les agulles del rellotge fina aconseguir la mida desitjada. Tutoria Formació de Roses de Buttercream aquí.

* Fem la resta de roses del voltant.


* Traspassem amb compte el pastís a la base on servirem. Si cal fem algun petit retoc.

* Finalment acabem decorant amb els springles de tres xocolates pel voltant.



Deixem una imatge del tall del pastís perque en ella s'aprecia el bescuit de cacau en tot el seu esplendor!


La inspiració mare d'aquest Pastís d'Aniversari han estat varies receptes de blocs, que a l'hora han agafat la inspiració d'altres llibres. Us deixo diversos links: 
http://iambaker.net/rose-cake-tutorial/  
http://www.objetivocupcake.com/2011/03/el-dia-que-andrew-queria-tarta.html
http://www.larecetadelafelicidad.com/2011/02/rose-cake.html
http://conmasasyaloloco.blogspot.com.es/2012/02/tarta-de-rosas-rojas-se-acerca-san.html 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada