dilluns, 16 de juliol de 2012

Magdalenes de Pipes de Carbassa i Té Verd

Queden unes magdalenes flonges amb un lleuger to verd característic de les pipes de carbassa i el té verd (que potencia el color i dóna un regust indescriptible). 

Son boníssimes i tothom que les prova sense saber de què son, pensen que son de festucs! Així que són ideals, ja que tenim unes possibles magdalenes de festuc a preu de pipes!!!!!



Per fer-les necessitem...

100 grs. de pipes de carbassa pelades
150 grs. de mantega a temperatura ambient
4 ous
250 grs. de sucre
100 grs. d'oli de gira-sol o de pipes de carbassa
250 grs. de farina
2 culleradetes de llevat químic
1 pessic de sal 
1 culleradeta de té verd en pols

* Preescalfem el forn a 180º amb escalfor a dalt i a baix. I preparem el motlle metàl·lic de magdalenes amb els papers individuals del color que més ens agradi.

* En una paella posem les pipes i les daurem una mica fins que desprenguin aroma de pipa torrada. Traiem del foc i deixem refredar. Quan siguin fredes les triturem fins a fer-ne pols.

* En un bol amb l'ajuda de les barnilles barregem bé la mantega amb el sucre i la sal, fins que tenim una crema blanquinosa. Afegim l'oli i deixem batent 3 minuts més.

* Separem els rovells de les clares. Els rovells els afegim a la mescla i deixem batre 2 minuts més. Comprovem que el sucre s'hagi dissolt completament i hi afegim les pipes i el té verd, i poc a poc la farina amb el llevat tamisats.

* Pugem les clares a punt de neu. Introduïm un parell de cullerades i barregem amb una espàtula de mà. Afegim la resta de clares i acabem de remenar amb compte i amb moviments envolvents fins que quedin ben incorporades.

* Omplir els motlles de magdalena amb la massa (ens podem ajudar d'una eina de fer boles de gelat o una mànega pastissera). Introduïm al forn al centre sobre la reixeta del forn i deixem uns 18-20 minuts o fins que estiguin cuites (fem sempre la prova de introduir una brotxeta i si surt neta ja està cuit).


* Traiem del forn i deixem 10 minuts al motlle, passats els quals retirem del motlle perque s'acabin de refredar sobre una reixeta.


* Decorem amb sucre llustre i consumim.

Si no es consumeixen el mateix dia, poden guardar-les i aguantes perfectament uns dies en un tupper.

Amb aquestes quantitats han sortit 16-18 magdalenes

En comptes de magdalenes individuals podem fer la mateixa recepta i fer-ne un pastís. En aquest cas es faria exactament igual i posem al forn (a la mateixa temperatura) un 45-50 minuts!

La recepta mare d'aquestes Magdalenes ha estat http://www.dulcesbocados.com/2010/03/muffins-de-pipas-de-calabaza.html

1 comentari: