dilluns, 2 de juliol de 2012

El bescuit de l'àvia... el de iogurt!


Aquest es el bescuit de l'àvia, el de tota la vida per esmorzar i berenar... el del iogurt! I es que és la recepta més estesa, i sempre resol un esmorzar per menjar sol o un aniversari com a base per muntar un pastís. Evidentment és recepta familiar, el feia la meva àvia i el fa la meva tieta, la mare i ara nosaltres... a mi m'agrada anomenar-lo l'1,2,3 i 4
Personalment, el meu favorit és quan el faig de llimona amb poma pel damunt, aquesta és la recepta d'avui ...


Per fer-lo necessitem...

1 iogurt natural *** es pot jugar amb el tipus de iogurt utilitzat, a mi m'agrada el natural del pot de vidre o el de kéfir de cabra (que li dóna un toc diferent), hi ha qui el posa de llimona o de coco...

1 mida de iogurt d'oli
2 mides de iogurt de sucre 
3 mides de iogurt de farina
4 ous
1 sobre de llevat químic
ratlladura d'una llimona biològica

per adornar: 1 Poma Golden, sucre llustre i aigua. 

* En un bol batem els rovells amb el sucre fins que quedi una crema. Afegim el iogurt, quan estigui integrat hi tirem l'oli i tot seguit la ratlladura de la llimona. Després hi aboquem a cullerades la farina tamisada amb el llevat.

* Pugem les clares a punt de neu. Les incorporem a la barreja de la massa amb una cullera de fusta o una espàtula fent moviments envolvents perque s'abaixin el menys possible i tenir el màxim d'aire a la barreja.

* Posem la massa al motlle engreixat amb una mica de mantega o un spray desemmotllant.

* Col·loquem per sobre la poma tallada finament. Fem una barreja amb un grapat de sucre glaç i un raig d'aigua (ha de quedar una pasta semi líquida) i pintem la poma.

* Introduïm al forn precalent a 180º uns 35-40 minuts o fins que en punxar-lo l'agulla surti seca. (Si se us crema la poma i li falta una mica de cocció tapeu amb un tros de paper de plata)

És més fàcil de fer que d'explicar i sempre surt boníssim! Es poden fer mil variants de la recepta de iogurt, si volem fer el bescuit sol podem posar una capa generosa de sucre abans de posar al forn, o després podem decorar amb una mica de sucre llustre o obrir hi posar-hi melmelada o crema de cacau . També podem fer-lo amb unes gotes de xocolata al seu interior o uns fruits secs, o fruita seca, etc... imaginació al poder!

Amb aquestes quantitats ha sortit un bescuit generós amb un motlle de 20 centímetres

Si tenim molta pressa podem posar els ous sencers a batre, no és indispensable pujar les clares a punt de neu! Potser no queda tant flonjo, però també és boníssim...

La recepta mare d'aquest bescuit ha estat la meva àvia Josefina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada