dimecres, 4 de juliol de 2012

Cupcake bàsic de Xocolata...

i qui el tingués ara al davant!!!!!!!!! 


 
 Aquesta es la recepta que fem servir pel cupcake bàsic de xocolata. Queda molt esponjós i amb el punt just de xocolata per a tots... Si sou molt xocolaters, podeu fer-los més gustosos afegint més xocolata a la massa! 

Va amb un buttercream també de xocolata que penjarem aviat al bloc, la combinació ens encanta, ja que pel nostre gust té l'equilibri just de sabors.... us deixem una foto del detall del Buttercream de xocolata per anar fent boca!


* Recordem que el cupcake No es una Magdalena, porta menys sucre per contrarestar la dolçor del frosting (Buttercream, Ganache, Swiss Merengue Buttercream, Crema de Cacau, Lemon Curd, etc...) Im-pres-cin-di-ble que hi posem a sobre.



Per fer-los necessitem...


50 grs. de xocolata per fondre
100 grs. de sucre 
100 grs. de mantega sense sal
2 ous
100 grs. de farina 
1 culleradeta de llevat
50 ml. de llet sencera o semidesnatada

* Deixem, una estona abans de fer la recepta, la mantega, els ous i la llet fora de la nevera perque agafin la temperatura ambient. Aquest pas és importantíssim!!!
* Preparem unes càpsules de colors i les posem en un motlle metàl·lic específic per a fer magdalenes.

* En una batedora elèctrica barregem bé la mantega i el sucre fins que blanquegi i augmenti el volum.
* Aprofitem l’estona que puja la crema per fondre la xocolata en un pot petit al bany maría o al microones, i deixem temperar.
  
* Afegim a la crema de mantega un dels ous i seguim barrejant, quan estigui integrat afegim el segon ou.
* Tot seguit afegim, la llet i la xocolata fosa i barregem bé.

* Finalment incorporem la farina i el llevat tamisats a cullerades, i a poc a poc.

* Quan estigui tot barrejat posem amb l'ajuda d'una cullera, mànega pastissera o formador de gelats, massa a les càpsules que haurem preparat. S'omplen fins a 3/4 parts.

* Posem al forn, prèviament calent, a 180º uns 18-20 minuts o fins que en punxar-los amb un palet, aquest surti completament net (han de quedar poc daurats però fets, així seran ben flonjos!). Traiem i deixem dins el motlle 5 minuts, passats els quals els traspassarem, perque es refredin completament, sobre una reixeta.

* Quan ja els tenim freds estaran llestos per decorar. Si volem es poden fer amb antelació i congelar-los. Per descongelar i preparar, deixem 24 hores abans de decorar a la nevera perque s'atemperin.

Amb aquestes quantitats han sortit 12-14 cupcakes

Recordem que es poden fer de molts sabors... els de xocolata son sempre els que agraden més!

La recepta mare d'aquests cupcakes bàsics de xocolata ha estat el taller de la Dolors impartit a Gadgets de Cuina al març de 2011 http://www.gadgetscuina.com/?section=recipes&id=360&lang=cat&r=177

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada