dimarts, 19 de juny de 2012

Pa de llet per panificadora...

ideal per acompanyar amb salat i dolç!

Per a nosaltres, aquest pa es molt recomanable, ja que s'adapta perfectament a l'embotit del sopar i a la xocolata del berenar. Té una textura flonja, un gust equilibrat i una crosta cruixent...




Per fer-lo necessitem...

200 ml. de llet sencera o semidesnatada
100 ml. d'aigua
450 grs. de farina blanca de força
25 grs. de mantega
1 culleradeta de llevat sec de pa
2 culleradetes de sucre
1 i 1/2 culleradetes de sal

* Posem a la panificadora la llet a temperatura ambient -si la tenim de la nevera posem uns segons al microones perque perdi la fredor- i l'aigua (*** si no fem el pa al moment i volem posar el temporitzador de la panificadora per fer en unes hores, canviem els 200 ml. de llet per 200 ml d'aigua i dues cullerades de llet en pols!).
* Afegim ben escampada la farina de forma que cobreixi el líquid. Per últim posem en un extrem de la cubeta el sucre, en un altre la sal, en un altre la mantega a daus i al centre el llevat.

* Tanquem la panificadora i programem segons la panificadora a Pa blanc bàsic o Flonjo (si teniu una SilverCrest com la meva es el 2). Seleccionem la crosta que ens agradi (més o menys torrat) i el pes (1 Kg). I engeguem. Trigarà aprox. 3 hores i quart.

* Un cop acabat el fornejat, treiem el pa de la cubeta i deixem refredar sobre una reixeta..

Amb aquestes quantitats surt un pa mitjà, aproximadament per 10 persones.

Es pot afegir algun ingredient abans de fer el seu segon llevat (les panificadores avisen amb un senyal auditiu en el moment adequat a tal fi). Com ja us he dit, aquest pa es ideal per salat i dolç, així que tant se li pot afegir ceba, olives, bacon o nous, com panses o xocolata!!!!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada