dilluns, 25 de juny de 2012

Entrants Variats per una Festa...


En aquest bloc, molt ple de sucre, va el primer pessic de sal. Aquests entrats vam fer-los pel Sant Joan i es una bandeja d'entrants on hi ha cabuda per a canapès, ous farcits, vol-au-vents i tartaletes.  I es un goig quan la traiem a taula, perque sempre sorprèn i tothom pregunta... Ho heu fet vosaltres???


Per fer-los necessitem...

Tartaleta d'amanida de cranc (sempre son les que desapareixen primer...):
1 paquet de mini tartaletes
1 cabdell d'enciam
6 palets de cranc
3-4 cullerades de maionesa 

* Tallem, ben petit, l'enciam net i 5 palets de cranc (ens reservem el sisè palet que serà amb el que adornarem). Salem una mica l'enciam i barregem amb la maionesa. 
* Reservem la barreja una estona a la nevera i omplim les tartaletes a l'últim moment (així evitem que s'estovi la pasta). Decorem amb el palet de cranc que havíem reservat tallat a rodanxes.

*** Es pot afegir a la barreja gamba salada, trossets d'oliva, de pinya, etc... per no fer-los sempre iguals! 


Vol-au-vent de musclo (sempre sorprenen les cremes de peix!):
1 paquet de mini vol-au-vents 
1 llauna de musclos en escabetx
Formatge crema (Philadelphia o similar)
Tàperes

* Posem en un got de batre els musclos escorreguts i nets (li traiem el fregall), reservem l'escabetx per si ens en falta. Afegim 4-5 cullerades de formatge crema i unes quantes tàperes. Triturem i si queda molt espés afegim una miqueta de suc de l'escabetx dels musclos.
* Preparem una màniga pastissera amb una boquilla d'estrella i hi introduïm las crema.
* Deixem reposar un parell d'hores a la nevera i omplim els vol-au-vents a l'últim moment (així evitem que s'estovi la pasta).

*** Si no us agraden els musclos, es poden fer de sardines o verat amb escabetx! 


Ous farcits:
2 llaunetes de tonyina amb tomàquet
6 ous durs
sal i ketchup
Oliva (per decorar)

 * Tallem per la meitat l'ou d'ur i retirem els rovells. En un bol esmicolem la tonyina, afegim els rovells i barregem bé. Rectifiquem de sal i ketchup. Salem també una mica les clares i omplim amb l'ajut d'una cullera. Decorem amb un tros d'oliva.
* Podem fer-los unes hores abans i reservar a la nevera tapats.

*** Es pot cambiar la tonyina amb tomàquet per tonyina en oli i barrejar amb maionesa. Podem afegir tiretes de pebrot escalivat. 

Canapès de salmó:
1 paquet de salmó marinat
pa de motlle sense crosta
mantega
Cogombre en vinagre (per decorar)

* Untem amb mantega 3 llesques de pa de motlle. Cobrim amb el salmó. Tallem per la meitat les llesques. Untem tres meitats (les més maques) una mica de mantega per sota - això facilita que s'enganxi el canapè i no es desmunti quan mengem- i posem sobre l'altre meitat. Aixafem una mica amb les mans o amb el corró perque s'enganxi bé!. Tallem a rectangles (en surten quatre de cada llesca).
* Decorem amb un trosset de cogombre. 
* Podem fer-los unes hores abans i reservar a la nevera tapats.


Canapès de paté i pernil:
1 tall de Paté d'ànec
3 talls de Pernil de Gall d'Indi
Nous (per decorar)

* Untem amb el paté 3 llesques de pa de motlle. Cubrim amb el pernil. Tallem per la meitat les llesques. Untem tres meitats (les més maques) una mica de paté per sota - això facilita que s'enganxi el canapè i no es desmunti quan mengem- i posem sobre l'altre meitat. Aixafem una mica amb les mans o amb el corró perque s'enganxi bé!. Tallem a per la meitat de forma que ens queda un quadrat i aquest diagonalment fins a formar els triangulets que veiem a la foto (en surten quatre de cada llesca).
* Decorem amb un trosset de Nou. 
* Podem fer-los una estona abans i reservar a la nevera tapats.

*** Si els voleu fer més rics, es pot substituir el gall d'indi per pernil salat o pernil curat d'ànec.
________________________________________________________________________________


Són tots molt fàcils de fer, només es necessita una mica de planificació i invertir temps i paciència! És 
aconsellable començar per la crema de musclo perque ha de refrigerar un parell d'hores i fer tot el que es pugui avançar (amanida de cranc, farcit de l'ou, etc).... I recordem que es poden fer múltiples variacions, sempre tenit en compte els gustos dels nostres comensals!

Amb aquestes quantitats han sortit 12 entrats de cada

Ho posem tot en una safata gran, amb una blonda, i semblen de pastisseria!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada