dijous, 21 de juny de 2012

Cupcake bàsic

Aquesta és, pel nostre gust, la millor recepta de cupcake bàsic que hem tastat pel moment... N'he fet de varies publicacions i blocs, i aquesta és la més esponjosa i suau de gust. Es pot fer amb varietat de gustos posant essències o cremes, així combina perfectament al frosting (es la capa de decoració que s’hi posa al capdamunt) que hi vulguem posar.

Recordem que el cupcake No es una Magdalena, porta menys sucre per contrarestar la dolçor del frosting (Buttercream, Ganache, Swiss Merengue Buttercream, Crema de Cacau, Lemon Curd, etc...) Im-pres-cin-di-ble que hi posem a sobre, i dels que posaré receptes en properes entrades.




Per fer-les necessitem...

200 grs. de sucre
140 grs. de mantega sense sal
2 ous
230 grs. de farina 
1 i 1/2 culleradetes de llevat
1 pessic de sal
150 cl. de llet sencera
opcional: 1 cullerada d’essència de vainilla (o del que més en agradi, pot ser llimona, taronja, café, etc...)

* Deixem, una estona abans de fer la recepta, la mantega, els ous i la llet fora de la nevera perque agafin la temperatura ambient. Aquest pas és importantíssim!!!
* Preparem unes càpsules de colors i les posem en un motlle metàl·lic específic per a fer magdalenes.

* En una batedora elèctrica barregem bé la mantega i el sucre fins aconseguir una crema.
* Afegim un dels ous i seguim barrejant, quan estigui integrat afegim el segon ou.
* Anem afegint a cullerades, i a poc a poc, els ingredients secs tamisats junts (la farina, el llevat i el pessic de sal), fins acabar la mescla completament.

* Per una altre banda barregem la llet amb l’essència i ho afegim a la massa.
* Quan estigui tot barrejat posem amb l'ajuda d'una cullera, mànega pastissera o formador de gelats, massa a les càpsules que haurem preparat. S'omplen fins a 3/4 parts.

* Posem al forn, prèviament calent, a 170º uns 20 minuts o fins que en punxar-los amb un palet, aquest surti completament net (han de quedar poc daurats però fets, així seran ben flonjos!). Traiem i deixem dins el motlle 5 minuts, passats els quals els traspassarem, perque es refredin completament, sobre una reixeta.

* Quan ja els tenim freds estaran llestos per decorar. Si volem es poden fer amb antelació i congelar-los. Per descongelar i preparar, deixem 24 hores abans de decorar a la nevera perque s'atemperin.

Amb aquestes quantitats han sortit 18-20 cupcakes

Recordem que es poden fer de molts sabors... Per a mi el més versàtil és el de vainilla perque combina amb molts frostings, però si el voleu per alguna ocasió especial i voleu fer-los penseu la vostra combinació favorita de gustos i sorpreneu!

La recepta mare d'aquests cupcakes bàsics ha estat http://www.sugarmur.blogspot.com.es/2010/02/muffins-de-vainilla.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada