diumenge, 17 de juny de 2012

Coca de Pasta de Full per Sant Joan...

i es que per nosaltres ja es un clàssic. Evidentment fem la de brioix típica, però aquesta es indispensable pels nens i no tant nens! I es que les coques de pasta de full son molt fàcil i molt versàtils ja que es poden fer múltiples variants. Per aquesta ocasió la fem farcida de crema de cacau.


Per fer-la necessitem...

2 làmines de pasta de full (qualitat-preu es ideal la del Lidl)
crema de cacau (Casolana o Nutella, Nocilla)
1 Ou
Sucre
Ametlla filetejada o pinyons

* Posem la primera làmina de pasta de full sobre el marbre i amb l'ajut del corró, l'estirem una mica per engrandir-la i poder girar les bores. La passem a la safa de forn coberta per paper o silpat i amb una forquilla la punxem per tota la superfície.
* Untem amb la crema de cacau deixant un marge de dos dits (podem ser tant generosos de xocolata com vulguem).

* Batem l'ou i pintem el marge de pasta de full que hem deixat. Agafem la segona làmina de pasta i la posem a sobre cobrint la crema. Anem pujant la part de massa que sobresurt, fent un cordonet, segellant amb els dits. Punxem també aquesta capa amb la forquilla (així evitem que s'infli molt i pugi).
* Pintem la superfície de la coca amb el que ens resta d'ou batut, i cobrim amb una mica de sucre i les làmines d'ametlla o els pinyons.

* Coem al forn preescalfat a 190-200º fins que estigui cuita i daurada (12-15 minuts aprximadament).

Amb aquestes quantitats us sortirà una coca gran, ideal si som colla. Si fem diferents tipus de coca per la Revetlla o la volem per alguna altre ocasió, utilitzem només una pasta de full doblegada i en tindrem la meitat (però ja us dic que vola!!!!!). 

Recordem que es pot omplir del que vulguem, també és boníssima de cabell d'àngel, de llardons (típica de la revetlla), de crema, etc...!

La recepta mare d'aquesta coca ha estat la Mireia Carbó, d'ella vaig aprendre a fer la de llardons i a partir d'aquí n'he fet de variades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada