dimecres, 27 de juny de 2012

Buttercream bàsic

es el que es fa servir habitualment per decorar Cupcakes o Pastissos. La variació, en el gust de la crema de mantega, serà l'essència emprada podent-ne fer innombrables combinacions amb la Base.

Una de les nostres combinacions favorites es: Cupcake bàsic de Vainilla (recepta) amb Buttercream de Llimona... ummmm... dolç i refrescant! I com a mostra...



Per fer-lo necessitem...

200 grs. de Mantega a Temperatura Ambient
500 grs. de Sucre Llustre
2 cullerades de Llet
1 cullerada de Suc de Llimona o una culleradeta d'Essència al gust (Vainilla, Maduixa, etc...)
Opcional: Colorants en pasta

* En un bol posem la mantega (*** molt important que estigui a temperatura ambient) i el sucre llustre. Amb una batedora de barnilles treballem fins que quedi una crema suau. Hi afegim la llet i el suc de la llimona o l'essència escollida i seguim batent. Si queda molt espessa la crema podem posar una cullerada més de llet, si pel contrari queda una mica líquida, afegim més sucre llustre.

* Opcionalment, podem posar al final una mica de colorant en pasta per fer una combinació de colors. Això no varia el gust, només serveix per fer més atractiu visualment. És impostant, tenir en compte el gust amb el color, per a la nostra ment es millor que si la tenyim de groc o verd tingui gust de llimona, i si és rosa sigui de maduixa...

Ja només queda posar en una mànega pastissera la boquilla que vulguem i decorar el nostre cupcake bàsic o el nostre pastís!

Amb aquestes quantitats ha sortit Buttercream per decorar un Layer Cake o uns 24 cupcakes

Abans de fer cupcakes, cal planificar el gust de la massa i del buttercream o topper. També és necessari intentar combinar els gustos amb els colors del top i de la blonda de la base. Això és la clau per fer uns Cupcakes, a part de bons, atractius!

La recepta mare d'aquest Buttercream ha estat el taller de la Dolors impartit a Gadgets de Cuina al març de 2011 http://www.gadgetscuina.com/?section=recipes&id=360&lang=cat&r=177

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada