divendres, 29 de juny de 2012

Bescuit de Pastanaga...


Si no heu provat cap pastís de pastanaga i arrufeu el nas, ja esteu trigant a fer-lo, us sorprendrà favorablement! Es deliciós i agrada molt, ja que surt esponjós i gustós. Ideal perque els nens mengin més verdura, i d'aquesta manera sense dificultats...


Per fer-lo necessitem...

100 grs. de pastanaga (si es de cultiu ecològic, millor)
100 grs. d'ametlla mòlta
2 ous
15 grs. de farina
75 grs. de sucre
1 sobre de llevat químic
ratlladura d'una llimona biològica
2 cullerades de licor de fruita (Kirsh, Cointreau, etc...
sucre llustre (per decorar)

* Posem a escalfar el forn a 180º. I ens preparem els ingredients per fer la recepta.

* En un bol posem els ous, la ratlladura de la llimona, el sucre i el licor. Amb la batedora de barnilles barregem bé, fins que quedi cremosa.

* Preparem, en un bol a part, la pastanaga ratllada, l'ametlla mòlta, la farina i el sobre de llevat químic (tamisats). I remenem bé.

* Unim la barreja dels dos bols en un mateix recipient i barregem. Col·loquem la massa en un motlle i fornegem a 180º durant 20 minuts o fins que en punxar-lo el palet surti net.

* Traiem del forn i deixem refredar sobre una reixeta. Quan estigui fred decorem amb sucre llustre.

Amb aquestes quantitats ha sortit un bescuit de 6-7 racions. Si volem un pastís gran s'han de duplicar les quantitats.

Ideal per berenar acompanyat d'una bola de gelat...

La recepta mare d'aquest bescuit ha estat el programa "hoy cocinas tú" de Eva Arguiñano, que es va emetre el maig  de 2008.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada